Ніжна краса акварельного живопису в роботах азіатського художника Вун Лема

Ми всі такі різні: розмовляємо різними мовами, живемо в різних країнах, по-різному посміхаємося і плачемо ... І все ж є універсальна мова, яка допомагає порозумітися між людьми, не вимагаючи допомоги перекладача, - мова творчості, мистецтва , причому неважливо, живопису, скульптури, інсталяції або музики. Для азіатського художника Нг Вун Лема (Woon Lam Ng) фарби та пензлик стали саме таким ідеальним вербальним інструментом, який допомагає спілкуватися з людьми з різних країн, релігійних конфесій та політичних груп, незалежно від їх віку, освіти і статі. А розповідає їм художник про все, що бачить навколо, причому робить це настільки красномовно і соковито, що його вже називають віртуозом міського пейзажу і генієм акварельного живопису.

Становлення Вун Лема як художника відбувалося дуже цікаво. Так, сам він родом з Малайзії, профільну освіту отримав в Сполучених Штатах, але зовсім не американських, а сінгапурських художників молодий живописець вважав за краще наслідувати, навчаючись майстерності і набираючись досвіду. Сьогодні стиль його живопису грунтується на китайській каліграфії, що вигідно відрізняє акварельні пейзажі Вун Лема від робіт інших художників цього жанру.
 
лем1

Прозора, ніжна, неймовірно легка акварель підкориться помаху пензля художника, і слухняно лягає на полотно у вигляді коротких і частих мазків. Яскраві і точні штрихи привносять в міські пейзажі Вун Лема динаміки, а колірна палітра, вибір сюжету і тонкість самої акварелі додають їм того мрійливого і романтичного настрою, яке буває лише на світанку ранньої і теплої осені.
 
лем2
 
лем3
 
Втім, є серед його картин і інші: соковиті і глибокі, створені не для того, щоб заколисувати і заспокоювати, а щоб бадьорити, запалювати, надихати на нові перемоги і звершення. За кожною такою картиною - міста і країни зі своїм колоритом, традиціями і ритмом життя, а в них - реальні образи, люди, долі.
лем5
23.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *