Найкращі музеї світу, які зачаровують своєю атмосферою

Щорічно 18 травня в усьому світі відзначається Міжнародний день музеїв. Він з'явився в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв було прийнято пропозицію організації про установу цього культурного свята. З 1978 року Міжнародний день музеїв став відзначатися більш ніж в 150 країнах. Сьогодні редакція Ukraine Art News вам пропонуємо ознайомитися з трьома найкращими музеями світу.

Це один з найбільших художніх музеїв світу. Колись Лувр був старовинний замок французьких королів, побудований Філіпом Августом в 1190 році. Як музею він вперше був відкритий для відвідувачів 8 листопада 1793 році. Якщо ви цілеспрямовано прийдете до відділу живопису подивіться на роботи Рубенса, Рембрандта, Тиціана, Караваджо, Дюрера, Гойї, Вермеєра та багатьох інших.

Музей Ватикану - найбільший музей світу 1400 залів, 50000 об'єктів, і щоб обійти всі представлені експонати треба пройти 7 км. Зрозуміло, всі відвідувачі насамперед прагнуть потрапити в Сикстинську капелу. Однак пристрій музею дуже своєрідний: ви зможете дістатися до найдальнішої точки - Ватиканської пінакотеки - лише минувши всі попередні. Так що потрібно розрахувати сили. Почати слід з Єгипетського музею, який досить пройти по діагоналі, а далі бігти до відомого Бельведеру, потім до станції Рафаеля. І, нарешті, до Сикстинської капелі, по праву головної тутешньої святині.

Рейксмузеум - головний державний музей Голландії. Розміщений він у величезному старовинному палаці неоготичного стилю з бургундськими вежами та скульптурними рельєфами, який був побудований ще в 1885 році. Його основна експозиція присвячена великим голландським художникам XV-XVII століття. Серед них Ви зустрінете такі світові імена, як Рембрандт, Вермеер і де Хох. Розміри музею вражають і його за один день не оминути, адже Рейксмузеум має 200 залів. Однак головні експозиції можна швидко подивитися, почавши з головного експоната - відомі витвори мистецтва рук Рембрандта "Нічна варта". Йому відведено почесне місце в Галереї слави. А в кінці музейного марафону можна сходити на Музеумпляйн - величезну площу-газон, з якої відкривається чудовий краєвид на Музейний квартал.

25.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *