Найбільше продали Пікассо: вечірні торги Christie’s принесли аукціону $279,2 млн

В Нью-Йорку стартували осінні аукціонні торги, результати яких обіцяють бути гучними з численними рекордами. Першим естафету розпочав аукціонний будинок Christie’s, який 11 листопада провів торги робіт імпресіоністів і модерністів.

Клода Моне, «Ставок з водяними ліліями» / Фото: Christie's

Клода Моне, «Ставок з водяними ліліями» / Фото: Christie’s

За підсумками Christie’s, вечірні торги 11 листопада принесли аукціону $279,2 млн. Найдорожчою стала картина «Ставок з водяними ліліями» Клода Моне, яку продали за $ 31,8 млн при естімейті $ 30-50 млн. Втричі вище за естімейт — за $ 15,5 млн — новий власник придбав великий зимовий пейзаж Моне «Ефект снігу в Живерні». Ще одним топ-лотом аукціону – стала картина «Лампа» Пабло Пікассо, попередньо оцінена в $ 25-35 млн, — пішла з молотка за $ 29,5 млн. На цій картині 1931 року зображена його тоді ще таємна любов — Марія-Тереза Вальтер, а в цілому творів художника на цих торгах було продано майже на $ 90 млн.

Пабло Пікассо, «Лампа» / Фото: Christie's

Пабло Пікассо, «Лампа» / Фото: Christie’s

Частина колекції власників процвітаючого бізнесу з продажу одягу і швейних машинок Герберта і Адель Клеппер, які колекціонували старих майстрів і імпресіоністів, принесла Christie’s понад $ 40 млн. Рідкісна за якістю скульптура музейного рівня «Схилена фігура» Генрі Мура (естімейт $ 8-12 млн), що належала Джеральу Перенкіо, мільярдерові і власнику найбільшої іспаномовної телекомпанії США, придбана за $ 9,3 млн.

Вінсент ван Гог, «Кут саду і метелики» / Фото: Christie's

Вінсент ван Гог, «Куточок саду і метелики» / Фото: Christie’s

Головна інтрига недільного аукціону, пов’язана з полотном Вінсента ван Гога «Куточок саду і метелики» (1887), так нею і залишилася. На картину, яку називали найдорожчою роботою художника паризького періоду з коли-небудь виставлялися на аукціон, покупця не знайшлося.

12.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *