На ВДНГ вандали зіпсували мармурову скульптуру канадського майстра

В ніч на 12 жовтня невідомі облили зеленкою та йодом щойно завершену скульптуру канадського скульптора українського походження Владислава Волосенка. Роботу було створено в рамках Київського міжнародного скульптурного симпозіума 2018.

Саме 12 жовтня пленер завершує свою роботу, і скульптури шістьох майстрів з України, Німеччини, Іспанії та Канади мають бути презентовані широкому загалу.

Скульптуру Схилений жіночий торс Волосенко витесав із двометрової мармурової брили. Робота перекликається з його іншою роботою - подібний торс роботи Волосенка є у відомій колекції Жоржа Перезе в Маямі. Але на відміну від скульптури в Маямі, виробленої з піщаника, київський Торс виконано з мармуру - одного з найтвердіших і найскладніших для скульптурної роботи матеріалів.

Київській міжнародний скульптурний симпозіум 2018 приурочено до 30-річчя першого всесоюзного симпозіуму, який так само відбувався на ВДНГ. Цьогорічний пленер зібрав шістьох відомих майстрів з України, Німеччини, Іспанії та Канади. Його тема - творчість видатного скульптора українського походження, одного з піонерів кубізму в скульптурі Олександра Архипенка.

Незважаючи на неприємну подію, скульптури усіх шістьох майстрів будуть презентовані 12 жовтня о 18:00 у арт-резиденції 13-го павільйону ВДНГ.

13.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *