Мистецтво під час війни: у Культурно-освітньому центрі відбулось відкриття виставки української художниці Людмилки Горбачик

Картини, які передають біль українського народу, його могутність і незламність. У середу, 29 березня, у Дрогобицькому культурно-освітньому центрі відбулось відкриття виставки картин української художниці Людмилки Горбачик.

Мисткиня презентувала у Дрогобичі свої полотна в межах виставки «Пробудження». Картини були намальовані під час повномасштабної війни росії проти України. Роботи художниці багатослівні, багаті на емоції та торкаються найглибших закутків душі.

Полотна Людмили перевезені з музею «Батьківщина», що у Самборі. Загалом, картини художниці знаходяться у фондах 11-ти музеїв України. Також картини мисткині експонуються у Польщі, Чехії, Італії, Німеччині, Казахстані, Ізраїлі, Швеції, Канаді, Америці, Японії і Тайланді. Окрім цього, Людмилка Горбачик веде активну волонтерську діяльність — виручені кошти з продажу понад 100-а картин художниця передала на підтримку Збройних сил України.

На відкритті виставки у Дрогобичі – привітала усіх присутніх та ознайомила з біографією художниці керівниця Культурно-освітнього центру Марія Супрун.

Назва виставки «Пробудження» з’явилась невипадково — вона несе у собі триєдиний сенс. Зараз наш народ переживає жахіття війни та пробуджується, об’єднується та гартується. Друге — це пробудження нашої будівлі та створення нового культурного центру, де ми сьогодні можемо експонувати ці чудові роботи. І третє — це, звісно, пробудження весни, —наголосила Марія Супрун.

Експозицію картин розгорнули в одній із відреставрованих кімнат приміщеннь КОЦу. На відкриття виставки завітало чимало поціновувачів прекрасного. Привітати мисткиню прибув і міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Очільник громади подякував Людмилі Горбачик за її працю та внесок у наближення нашої перемоги та вручив художниці подяку.

Ваша праця, ваші картини лікують душі. Вони зцілюють наші рани і дають надію на світле майбутнє. Ви та інші українські художники на кінчиках своїх пензлів зараз передаєте усю біль українського народу. Своїми картинами ви розповідаєте усьому світу про ті випробовування, які ми зараз проходимо, про міцність та героїзм наших воїнів. Та найголовніше, дивлячись ваші роботи ми бачимо, що життя, віра, надія і любов обов’язково переможуть. Честь і хвала вам за вашу високу працю, — привітав мисткиню Тарас Кучма.

Також з словами вітань та вдячності до художниці звернувся і керівник Управління культури та розвитку туризму Станіслав Лецик. Посадовець зазначив, що мистецтво, яке зародилось під час війни, є важливим інструментом, завдяки якому сьогодні увесь світ пізнає через які випробовування проходить український народ.

Своєю чергою Людмилка Горбачик подякувала місту за активну підтримку мистецьких імпрез та висловила свою зачарованість атмосферою Дрогобича.

Виставка картин Людмилки Горбачик триватиме три тижні. Тож усіх охочих надихнутись мистецтвом запрошують завітати у виставковий зал Культурно-освітнього центру.

31.03.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *