Метафізика та хаос: як Олівер Вернон втілює в своїх картинах всі закони Всесвіту

Візуально, картини художника Олівера Вернона в Каліфорнії спираються на величезну кількістьвпливів, від абстрактного експресіонізму, постреалізму та полірованої обробки переносного реалізму. Формально його робота полягає в деконструкції, а отже, у необхідній реконструкції візуального простору. З цієї центральної дихотомії випливає багато інших: логіка / нелогічність, фізика / метафізика, позбавлення волі / визволення.

Його картини приходять до нас, мабуть, як докладні знімки з декількох первинних мілісекунд, коли  кінець світу розпочався з остаточного холодного хаосу. 

Кожна картина має свій власний набір правил, а точніше правила скручуються, руйнуються і в кінцевому рахунку формуються в окремий живопис. Колір, форма, енергія, архітектура, добро, зло, тіло та машина ховаються,  не у фізичні, а в перехідні архетипи, які шукають свої кінцеві місця в рамках космосу.

Окрім цього макроелезу, роботи Олівера також можна побачити на мікрорівні.
Ми можемо розглядати його картини як уявлення про те, як розум формується з основи мислення, розуму та естетики, і як ці сутності одночасно розходяться і взаємопов'язані.

Ukraine Art News рекомендує:

РАДОСТНЫЕ КРАСКИ ЛЕТА: ТИМОТИ МАРТИН ВЫЗЫВАЕТ ФУРОР СВОИМИ РАБОТАМИ

КАК ЛЕС СТАЛ МЕСТОМ, ГДЕ ВОПЛОТИЛИСЬ ФАНТАЗИИ ХУДОЖНИКА РУНЕ ГУНЕРЮССЕНА

ХУДОЖНИЦА КАРОЛИНА ЛАРСЕН СОЗДАЕТ УДИВИТЕЛЬНЫЕ "ВЯЗАНЫЕ" КАРТИНЫ

 

 

 

 

 

12.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *