Масштабні льодові скульптури "зустрічають" гостей у швецькому готелі Icehotel

Один з найкрасивіших крижаних готелів в світі Icehotel розташований в невеликому селі Юккас'ярві в 200 км на північ від Полярного кола. Він є найбільшим в світі спорудою з льоду. Щорічно крижана структура оновлюється завдяки створюваним інтер'єрам і скульптурам з більш ніж 4000 тонн льоду та снігу. Відомо, що в світі налічується кілька десятків зимових готелів. На жаль, вони функціонують лише два-три місяці в році в зимовий період і погостювати в такому місці вдається небагатьом. Охочих так багато, що доводиться заздалегідь замовляти квитки.

"У минулому році в готелі IceHotel було всього 47 номерів, в тому числі і 16 арт-сьютів, виконаних в різних стилях згідно ескізами від відомих дизайнерів з різних країн. Щорічно в кінці осені в Юккас'ярві з'їжджаються майстри крижаних скульптур, архітектори і скульптори з усього світу, які під керівництвом IceHotel Art & Design Group створюють нову версію готелі зі снігу та льоду замерзлої річки Торн ", - прокоментували організатори.

льодльод1

В цьому ж році готель запросив 36 художників з 17 країн, щоб спроектувати основні приміщення і кімнати готелю, в тому числі нові сюрреалістичні «арт-сюїти», які дійсно переміщати відвідувачів в потойбічне зимову країну чудес. Цінителі мистецтва захоплюються величезними творіннями, а також сподіваються, що з кожним роком бажаючих звести крижаний храм буде все більше.

льод2

17.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *