Маша Єфросиніна, Леся Никитюк, ONUKA і ще 12 зірок знялися для календаря Щирі

У 2019 знову вийде календар Щирі, для якого 15 українських зірок знялися в старовинних народних костюмах різних регіонів України.

Новий календар 2019 року Щирі. Свята відобразить 12 народних свят року.

У зйомці благодійного календаря взяли участь телеведучі Маша Єфросиніна, Леся Никитюк, Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Марина Кухар, Григорій і Христина Решетник з дітьми, Ната Філатова (ONUKA), Олександра Зарицька (KAZKA), Соломія Мельник і Наталка Біда (Dakh Daughters), прима-балерина Національного академічного театру опери та балету Катерина Кухар та ін.

Олександра Зарицька (KAZKA)

 

 

За 17 годин зйомки українські зірки приміряли 20 строїв, які відображується 100-річну історію українського одягу з різних регіонів країни: Західне Поділля, Покуття, Середнє Подніпров'я, Гуцульщина, Галичина. Кожний місяц в календарі присвячений українському святові, за атрибутами і елементами одягу буде легко вгадати якого.

Людмила Барбір, Руслан Сенічкін

 

 

Марина Кухар

 

 

Так, Леся Никитюк стала героїнею січня.

«Я відкриваю календар, я - місяць січень, - розповідає телеведуча Леся Никитюк. - Різдво, коляда! Мороз, сніг! Всі дівчата вбираються і йдуть колядувати. У дитинстві я завжди колядувала. Для нас з братом і всіх близьких це було велике свято. Після коляди ми збиралися за одним столом, рахували гроші, ділилися цукерками. Було казково! »

Леся Никитюк

 

 

Кілька місяців в календарі присвячені весіллям. Так, на своїй сторінці в Instagram Маша Єфросиніна розповіла, що в календарі їй дісталася роль нареченої і опублікувала відео, як на неї надягають весільний вінок.

 
 
 
Переглянутися цею допіс в Instagram

Я беру участь у проекті #Щирі з моменту его создания у 2014 году. Це календар, Який продається в благодійніх цілях! Найкрасівішій соціальний проект, Який показує всю магічну красу українського вбрання різніх часів! Цього разу темою #щірі2019 стали свята! Мені дістався вінок нареченої! Це абсолютний артефакт на вигляд, скажу вам чесно! Всі кошти від продажу цього благочинного календарем підуть на Відновлення музею імені Івана Гончара @ honchar.museum! Коли стартуватіме продажів, я вам скажу обов'язково! А поки Дивіться підготовку, та більш детально в сторіз ???? Дякую вкотре за мої емоції тобі, Яся @yaroslavagres Дякую @rymakova @tvelinalena та @peretrutovstudio, что всегда так Натхнення працюєте зі мною!

Допіс, Поширення Masha Efrosinina (@mashaefrosinina) 

 

Цікаво, що під час зйомок Щирі, заплітаючи волосся для образу нареченої, вся команда співала, адже за давньою традицією саме обряд одягання молодої до шлюбу оспівувався найбільше.

Команда Музею Івана Гончара і стиліст зйомки - дизайнер Наталя Каменська створили автентичні образи. Серед елементів одягу сорочка з унікальним кучерявим гуцульським швом - коли на одному рукаві було більше тисячі маленьких спіральок. Щоб вишити таку сорочку потрібно витратити більше чотирьох місяців. Сорочку дівчині до Великодня часто шила вся сім'я, адже сама вона б не впоралася.

Є також спідниця, яку називають серпанок з набойкой. Щоб створити на ній свого роду принт з коричневих цяток, брали дерев'яні штампики і били по тканині. Крім того, вона рясно запліссірована. Прати ж спідниці було небажано, адже запліссіровать її знову надзвичайно складно.

Для зйомок використовували справжні коралі, які сьогодні вже неможливо зробити. Через забруднення навколишнього середовища корали, з яких в XVIII-XIX столітті робили прикраси, вже назавжди втратили свій характерний червоно-морквяний колір.

Подивитися весь фотопроект Щирі. Свята можна буде з 14 листопада в Національному центрі народної культури Музей Івана Гончара. Всі гроші від продажу календаря будуть спрямовані на розвитку Музею Івана Гончара. Замовити благодійний календар можна вже зараз за посиланням.


Нагадуємо, перший календар Щирі вийшов в 2014 році. У 2016 році вийшов Щирі. Спадщина.

20.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *