Маловідомі музеї світу шокують своїми експонатами

При слові “музей” ми одразу уявляємо зібрання історичних артефактів, творів мистецтва або наукових винаходів. Але в світі існують музеї, в експозиції яких представлені доволі екстравагантні та цікаві речі. У нашому огляді десятка найнеймовірніших музеїв усього світу.

1. Музей волосся Лейли в Індепенденсі

20140930_212632

Вікторіанці (точніше, вікторіанки) страшно «переборщували» з рукоділлям. Самі не свої до нього були. Іноді леді трохи заносило. Одним з модних захоплень було виготовлення браслетів і намист з волосся. У справу йшли локони дітей, пасма волосся коханого (благо, волохатих байроністів тоді вистачало), в гіршому випадку, матеріал закуповувався у перукарів. Американка Лейла Кохун давно збирає такі своєрідні прикраси. В її колекції — 500 вінків і більше 2000 сережок, брошок, кулонів, кілець і браслетів з волосся. Є навіть екземпляр, на який пішло волосся Королеви Вікторії.

2. Музей вампірів та інших уявних монстрів в Парижі

museum02

Тим, хто є шанувальником вампірів, варто відвідати музей Le Musée de Vampires et Monstres de l’lmaginaire, який присвячений вампірам і іншим легендарним істотам. У музеї, який оформлений у вигляді кладовища, можна побачити кажанів, моторошні тексти, людські останки, таємничі реліквії і, звичайно, вампірів. Заснував настільки незвичайний заклад Жак Сіргіт.

3. Середньовічний Музей тортур у Сан-Джіміньяно, Італія

museum3

На відміну від сучасних днів, коли тортури є незаконними, у часи середньовіччя вони були невід’ємною частиною системи правосуддя. Середньовічний музей тортур в італійському містечку є місцем, де можна побачити моторошні пристосування, якими колись катували людей.

4. Музей бургерів Гаррі Шперле

museum4

Тим, хто думає, що музеї мали бути присвячені серйозним історичним артефактам і археологічним знахідкам, варто побувати в музеї бургерів. Гаррі Шперле — німець, який живе у Сполучених Штатах, — просто фанатично обожнює гамбургери. Протягом 10 років він зібрав колекцію з понад тисячі предметів, які пов’язані з гамбургерами. Раз на рік він відкриває двері будинку-музею для всіх охочих У майбутньому Гаррі хоче побудувати окрему будівлю для музею, яка була б відкрита для відвідин упродовж цілого року.

 

5. Національний музей історії поховання в Х’юстоні, штат Техас

museum6

 

Швидше за все люди здивуються, дізнавшись, що музей, присвячений похорону, це не кладовище, а звичайна будівля посеред великого міста. Національний музей історії поховання в Х’юстоні експонує речі, яким-небудь чином пов’язані з похоронами, а також різним методам поховання і бальзамування.

6. Музей Дюпюітрена в Парижі, Франція

museum7

Існує безліч музеїв медичних досягнень, завдяки яким майбутні покоління зможуть дізнатися, наскільки далеко просунулися сучасні вчені в дослідженнях людського організму. А є й музей, сама ідея якого повністю протилежна. У паризькому музеї Дюпюітрена (французький хірург) зібрані приклади медичних відхилень, такі як деформовані і хворі зародки, людські органи і скелети, деформовані частини тіла, сіамські близнюки і зразки лякаючих вроджених дефектів і захворювань. Відвідання цього музею вимагає міцних нервів.

7. Зал слави і музей тарганів у Плано, штат Техас

234423333333333

Ніхто не любить тарганів. Одні люди відчувають панічний страх перед цими комахами, інші – огиду. У техаському місті Плано є музей, який спочатку відкрив дезінфектор для самореклами. Зараз у цьому місці зібрані сотні різновидів заспиртованих тарганів, а також гумористичні шаржі, на яких таргани одягнені як знаменитості чи історичні діячі.

8. Музей розбитих стосунків у Хорватії

museum9

Усі закохані пари повинні відвідати цей хорватський музей і прогулятися ним, тримаючись за руки. Після того, як екскурсовод розповість про найвідоміші історичні приклади нерозділеного кохання, про розбиті серця, розлучення та про те, до чого це все призвело, почуття відвідувачів безсумнівно зміцніють.

9. Музей хропіння в Альфред, Німеччини

museum10

Існує музей, присвячений явищу, яке дратує всіх, — хропінню. Музей, що знаходиться в німецькому місті Альфред, має дуже цікаву колекцію сучасного і вантажного обладнання, яке люди використовували і продовжують використовувати для допомоги людям, які страждають від апное — стану, при якому люди перестають дихати. Поширеним симптомом подібного стану є гучне хропіння.

24.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *