Коломийський скульптор-самоук створює своє роботи за унікальною технологією

На Коломийщині у селі Рунґури живе відомий скульптор-самоук Олексій Бондаренко. Його бетонні фігури людей, тварин і благородних птахів розкидані по всій Україні і вражають тих, хто їх бачить, повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Дзеркало Коломиї.

Бетонний Довбуш пана Олексія стоїть біля музею в Печеніжині, на подвір’ї дитячого відпочинкового табору в Слободі. У Вінниці – замислений Кармелюк; на Хортиці – запорожці. Коні прикрашають обійстя кількох депутатів Верховної Ради. Майстер не приховує, що серед його замовників є досить відомі та впливові люди - політики, бізнесмени.

- Всі свої скульптури я роблю за однією технологією: цемент, клей церезит, рідке скло. Всередині арматура, - каже майстер. - До мене приїжджали професіонали й дивувалися, як я працюю з бетоном і працюю швидко. На людську фігуру йде три дні, на коня, оленя йде чотири дні. До мене приїжджають весільні кортежі й знимкуються серед цієї всієї чудасії.

А щоб проводити воду до своїх конструкцій, майструвати дивні гойдалки та вітряки, пан Олексій має непогані інженерні здібності від природи.


 

 

 

21.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *