Китайське глиняне "царство": як парк провінційного містечка приваблює безліч туристів

Прогулятися серед глиняних фігур можна відвідавши маленьке містечко Таншань. Особливістю парку є те, що глиняні вироби ідеально передають найдрібніші деталі. Різноманіття експонатів вражає, їх чисельність доходить до 1 000. Якщо ви хочете відчути культуру Китаю, то обов’язково відвідайте глиняний парк.

Творці

Автор чудової ідеї – Цінь Шипин. В якості натхнення скульптор використовував картини Чжан Зеру «Вздовж ріки». Автор чудово передає часи династії Сун. Думки про створення з’явилися у Цинь Шипина ще в 2005 році. Набравши в команду двох скульпторів, автор приступив до створення прекрасних скульптур.

Відкрився парк в 2008 році. Фінансування проекту Цінь Шипин взяв повністю на себе, сподіваючись отримати прибуток після відкриття. І він не помилився, тисячі туристів і місцевих жителів прагнуть відвідати парк глиняний скульптур.

Що можна побачити?

Територія парку становить 60 на 3000 м. Дивним його називають недарма, аналогом йому в світі немає. З глини тут зроблено все. Це не тільки люди, але і човни, тварини. Всі експонати зроблені практично у натуральну величину. Розташовані скульптури по всій території парку. Особливість цього місця полягає в тому, що фігури не заховані від людей. До них можна підійти ближче і добре розглянути. У відвідувачів парку складається думка, що вони просто гуляють по древнім китайським вуличках. Настільки натурально скульпторам вдалося передати дух країни.

Відвідувачі можуть ознайомитися з історією Китаю, оскільки створені фігури представляють різні соціальні груп місцевого населення. Це чиновники і городяни, звичайні селяни, які пересуваються на візках або умілі торговці. Скульптури передають певну сценку. Саме це оживляє глиняних героїв і дозволяє відвідувачам уявити себе жителем цього містечка.

Сьогодні парк один з найбільш популярних місць, куди відправляються туристи. Відвідавши його можна на час перенестися в атмосферу стародавнього Китаю.

Ukraine Art News рекомендує:

ФОТОПОРТРЕТЫ ЗНАМЕНИТОСТЕЙ А-ЛЯ РЕНЕССАНС ВПЕЧАТЛЯЮТ ГЕНИАЛЬНОСТЬЮ

ДОВІРА ПОНАД УСЕ: ФРАН МАРТ ФОТОГРАФУЄ ДИКИХ ТВАРИН ШОТЛАНДІЇ НА ВІДСТАНІ ВИТЯГНУТОЇ РУКИ

КАК 70-ЛЕТНЯЯ КИТАЯНКА СОЗДАЕТ ИЗЯЩНЫЕ СКУЛЬПТУРЫ ИЗ ДЕРЕВА

 

 

17.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *