Київський модерн-балет представить масштабну постановку п'єси Фіцджеральда

Київ модерн-балет під керівництвом хореографа Раду Поклітару щосили готується до прем'єри свого нового спектаклю "Вгору по річці", створеного за мотивами оповідання Френсіса Скотта Фіцджеральда "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

Відомий хореограф поставив свій новий спектакль за мотивами оповідання, яке отримало ще більшу популярність після виходу однойменного фільму Девіда Фінчера з Бредом Піттом у головній ролі. Однак традиційно зробив сюжет більш багатоплановим і таким, що відрізняється від оригіналу. «У лібрето мого спектаклю можна побачити не тільки сюжетні алюзії розповіді Фіцджеральда, але і відгомони великого Фауста Гете», - говорить Поклітару.

За його словами, автор музики – композитор Олександр Родін – поділився з ним своїм струнним квартетом три роки тому. Але тільки цього літа в Голландії балет почав набувати перших обрисів.

Репетиції півгодинноъ вистави Вгору по річці тривають вже три місяці. Поклітару каже, що для нього це рекордно довго, але він вирішив «просмакувати» кожен елемент своєї нової роботи.

Партію головного героя виконають провідний соліст Київ модерн-балету Дмитро Кондратюк Андрій Чаплик. Також на сцену вийдуть маленькі виконавці, які дозволять передати сюжет фіцджеральдівської історії.

Крім прем'єри балету Поклітару, свою постановку "Варіації життя" (Variations of life)представить провідна солістка його театру Ганна Герус. «Дуже радий, що Ганнуся зважилася на цей подвиг», - каже хореограф.

Герус розповідає, що відправною точкою для її балету про «нескінченну варіативність життя» був твір британського композитора Макса Ріхтера Maria, The poet (1913), в якому актриса читає вірш Марини Цвєтаєвої.

«Спектакль турбує свідомість глядача безліччю запитань про нескінченну мінливість життя, її переходи в інші форми буття, одномоментність того, що відбувається, що перетікає у вічність», - каже постановник.

НВ пропонує подивитися, як проходить підготовка до прем'єр.

 


 

Александр Родин, Анна Герус, Раду Поклитару, Дмитрий Курята

24.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *