Картини відомих майстрів, які "приносять" щастя

Щороку з молотка у приватні колекції йдуть сотні картин. Колекціонери витрачають мільйони доларів, для поповнення своїх "гнізд". Не завжди найвідоміші картини є найдорожчими. Сьогодні шедеври мистецтва належать всесвітньо відомим музеям, де їх вважають безцінними. Як мистецтвознавці, так і туристи з радістю відвідують виставки великих майстрів, наприклад: Моне, Пікассо, Леонардо да Вінчі та багато інших. Відвідувачі годинами, а то і цілодобово можуть милуватися справжнім витвором мистецтва, роздивляються все під мікроскопом. Редакція Ukraine Art News пропонує заглянути у різні музеї світу, і помилуватися славнозвісними полотнами.

"Народження Венери"



Ця картина була написана великим флорентійським художником Сандро Боттічеллі у 1485-1487 роках. На ній зображена богиня Венера (з грецької міфології - Афродіта), що вийшла з морської піни. Сьогодні полотно представлено ​​у музеї Уффіці у Флоренції.

«Герніка»



«Герніка» - одна з найвідоміших картин Пабло Пікассо, яка показує трагедію війни. А також страждання, які вона несе людям, особливо невинним цивільним особам. Головною метою Пікассо, при створенні цієї роботи, було привернення уваги світової громадськості до бомбардувань баскського міста «Герніка». Картина була завершена у 1937 році. Зараз вона представлена ​​у музеї королеви Софії у Мадриді.

"Мона Ліза"



Найбільш відомою картиною світу до сих пір вважається «Мона Ліза», яка була написана Леонардо да Вінчі в епоху Відродження у Флоренції. Він почав писати цей шедевр у 1503 році й закінчив її незадовго до своєї смерті. У 1911 році «Мона Ліза» була викрадена співробітником Лувру Вінченцо Перуджио, італійським патріотом, який вважав, що картина повинна бути повернута в Італію. Після 2-х річного зберігання картини у власному будинку, Перуджио був затриманий, при спробі продати картину директору галереї Уффіці у Флоренції. Сьогодні «Мона Ліза» висить знову в Луврі, де 6 мільйонів чоловік бачать картину щороку.

Сучасні митці також талановиті й креативні. Надихаючись творчістю всесвітньо відомих майстрів, вони створюють чудові полотна, які прикрашають стіни популярних галерей і розпродуються на аукціонах.

15.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *