Картина Герхарда Ріхтера постраждала під час транспортування

Не тільки пасажири або їх багажі стають жертвами недбалості авіакомпаній, іноді від перельотів страждають і твори мистецтва, вартість яких сягає мільйони долаів.

Страхова компанія Zurich American, яка працює з аукціоном Christie’s, на минулому тижні подала позов до суду на авіакомпанію Delta Airlines за недбалість при перевезенні особливо цінного вантажу — картини знаменитого німецького абстракціоніста Герхарда Ріхтера.

Згідно з позовом, в лютому цього року Christie’s відправив картину «Abstraktes Bild» зі свого нью-йоркського відділення до Каліфорнії, де її повинні були продати на аукціоні.

Але під час перельоту картина була серйозно пошкоджена і її не вдалося виставити на продаж. Оціночна втрата вартості картини становила $ 2,6 млн. За даними офіційного сайту Герхарда Ріхтера, картина «Abstraktes Bild, 809-2» була написана в 1994 році. ЇЇ двічі продавали на відкритих торгах, вперше у 2001 році на аукціоні Christie’s в Нью-Йорку за $ 3,4 млн та у 2016 році на тому ж аукціоні новий власник заплатив за неї вже $ 22,1 млн.

Як зазначається у повідомленні, всі спроби залагодити справу позасудовим шляхом були невдалими, після чого страхова компанія змушена була звернутися до манхеттенського суду.

Ukraine Art News рекомендує:

ЯПОНКА СОЗДАЕТ ПОРАЗИТЕЛЬНЫЕ СКУЛЬПТУРЫ ИЗ ОБЫЧНОГО ОКОННОГО СТЕКЛА

ЧТО ЗАСТАВИЛО ДЖИМА КЕРРИ СМЕНИТЬ ПРОФЕССИЮ АКТЕРА НА ХУДОЖНИКА

 

 

 

 

 

 

 

 

10.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *