Яку таємницю зберігає вавилонська глиняна табличка віком більше 3700 років

Учені виявили призначення знаменитої 3700-річної Вавилонської глиняної таблички. Це найстаріша в світі тригонометрична таблиця, яка, можливо, використовувалася давніми писарями-математиками, щоб розраховувати, як побудувати палаци, храми та канали.Вона має чотири стовпці та 15 рядків чисел, написані клинописом.

Нове дослідження підтверджує, що вавілоняни, а не греки, першими вивчали  тригонометрію.

Табличка, відома як Plimpton 322, була знайдена на початку 1900-х років археологом та академіком Едгаром Бенксом, який став прототипом  славетного Індіани Джонса.

475rt

 "Plimpton 322 дивує математиків уже 70 років, оскільки було встановлено,  що вона містить сеціальну схему "Піфагоріські трійці" - зазначає Даніел Мессфілд зі школи математики та статистики Сіднея.

"Наше дослідження показує, що Плімптон 322 описує форми прямокутних трикутників за допомогою нового типу тригонометрії, що базується на співвідношеннях, а не на кутах і колах. Це захоплююча математична робота, яка демонструє безсумнівну геніальність. 

Тригонометричний стіл дозволяє використовувати одне відоме співвідношення сторін прямокутного трикутника для визначення двох інших невідомих співвідношень.

Ukraine Art News рекомендує:

УКРАЇНСЬКИЙ ГЕНІЙ СТРІТ-АРТУ ВРАЖАЄ СВІТ СВОЇМИ СТРОКАТИМИ МУРАЛАМИ

ЖИЗНЬ ФРИДЫ КАЛО КАК НА ЛАДОНИ: ИЗВЕСТНОЙ ХУДОЖНИЦЕ ПОСВЯТИЛИ КОМИКС

НАЙВІДОМІШІ УКРАЇНСЬКІ СТРІТ-АРТ ХУДОЖНИКИ СТВОРЯТЬ МУРАЛИ ДЛЯ МУЗЕЇВ ТА ГАЛЕРЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

30.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *