Які вульгарні образи містить одна з найвідоміших картин Томаса Гейнсборо

Національна галерея в Лондоні називає подвійний "Портрет містера та місіс Ендрюс" автора Томаса Гейнсборо "шедевром, присвяченим шлюбу". Однак один мистецтвознавець вважає, що цей опис слід переглянути та оновити. Він висунув нову теорію про те, що художник насправді наповнив картину багатьма непристойними символами, прагнучи помститися молодятам.

Джеймс Гамільтон, автор нової біографії Гейнсборо, детально описує у своїй книзі всі вульгарні насмішки над подружжям Ендрюсов, які йому вдалося виявити.

Ідилійний портрет у пейзажі зображає модну молоду пару, де на колінах нареченої залишено місце для дитини, яку треба було зобразити в майбутньому. Але серед прихованих образ Гамільтон ідентифікував двох ослів в лівій частині картини "фаллічну" сумку на стегні містера Ендрюса в комплекті з шкіряною рукаицею, яка теліпається" та карикатйрний пеніс на колінах його дружини.

гейнсборо 1

гейнсборо 3

Видатний британський портретист та пейзажист XVIII століття ТомасГейнсборо написав картину в Саффолкі в 1748 році. Вона присвячена весіллю Роберта Ендрюса та Френсіс Картер - дітей двох масштабних династій. Їх шлюб заключений для того, щоб об'єднати дві великих садиби в Садбері. Обидві сім'ї були добре відомі Гейнсборо, і художник навіть деякий час дружив з нареченим. Але Гамільтон зазначає, що картина була далеко не дорогим подарунком та фатично вважалася зниклою до минулого століття - ніколи не згадувалась в біографіях та не виставлялась на виставках. 

Ukraine Art News рекомендує:

ГОРЫ ИЗ ВЕТЧИНЫ И "ГРИБНАЯ САВАННА": ОРИГИНАЛЬНЫЕ "ПРОДУКТОВЫЕ" ПЕЙЗАЖИ КАРЛА УОРНЕРА

ИЛЛЮСТРАЦИИ К ИЗВЕСТНЫМ ФИЛЬМАМ МАССИМО КАРНЕВАЛЕ НИКОГО НЕ ОСТАВЯТ РАВНОДУШНЫМ

 

 

 

 

 

 
 
16.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *