Як пройти до мистецтва через бібліотеку?

Для жителів Нью-Йорка, які втомилися від надмірних цін за вхідний квиток до музеїв та галерей, музейна карта Culture Pass стане справжньою знахідкою. Це – безкоштовний квиток у музей, який можна отримати, зареєструвавшись в інтернеті через номер читацького. Завдяки новій ініціативі, яка була запущена публічними бібліотеками Нью-Йорка, Брукліна і Квінса, власники читацьких квитків можуть відвідати 33 культурні заклади міста, здійснюючи 2 активних бронювання на обидві карти одночасно. Опція доступна для визначених дат, записатися можна за 3 місяці, доступний 1 квиток у кожен музей раз на рік.

Тисячі людей скористалися можливістю безкоштовно потрапити в Музей американського мистецтва Уітні, Музей сучасного мистецтва (МоМА) і музей Гуггенхайма, куди звичайний вхідних квиток коштує близько $25, а кількість охочих записатися до бібліотеки зросла.

Адміністрація бібліотек наголошує, що така програма забезпечує вільний доступ до багатьох інших культурних інституцій. Окрім того, список постійно доповнюється. Усього за місяць було зарезервовано майже 22 тисячі із 31,6 тисячі доступних квитків.

Окрім надзвичайного ажіотажу, у Culture Pass є деякі інші труднощі. «Багато людей подумали, що якщо у них є читацький квиток, то це автоматично означає, що можна пройти в музей безкоштовно», – коментує Корінн Госдалл, директор по роботі з корпоративними, інституційними та міжнародними партнерами Мезею Гуггенхайма, якому неодноразово доводилося просто розвертати відвідувачів, які неправильно зрозуміли принцип роботи нової системи.

Деякі музей, що надають квитки за новою програмі, уже збільшили безкоштовну місячну квоту. Коли перші 100 пільгових квитків розлетілися за лічені години, Музей Гуггенхайма збільшив їхню кількість до 200. А МоМА вирішив підняти квоту із 400 до 1 тисячі квитків, через значну популярність музею.

Також музеї можуть резервувати квитки для певних окремих районів міста. Так, половина квитків МоМА була заброньована для тих читачів бібліотек, які проживають у віддалених округах з низьким середнім доходом, «звідки раніше дуже рідко діставалися до музею», розповіла прес-секретарка музею.

Хоча знайшлося багато незадоволених через зависокий попит на пільгові квитки, Лінда Джонсон, президент і виконавча директорка Бруклінської публічної бібліотеки, говорить, що такий інтерес «радує організаторів» і «демонструє, що люди охоче використовують шанс відвідати ті музеї та культурні інституції, які не могли собі дозволити раніше».

 

Джерело: www.theartnewspaper.ru

21.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *