Як Галина Назаренко поширює українське мистецтво петриківського розпису

Галина Назаренко — відома на весь світ майстриня петриківського розпису. Вона, напевне, єдиний майстер розпису, який так активно їздить по світу і пропагує наше унікальне народне мистецтво.

Назаренко Галина Олексіївна — українська художниця, майстриня петриківського розпису. Одна з найбільш активних і знаних сучасних петриківських майстринь, має в доробку кілька десятків виставок, зокрема близько 25 персональних, у багатьох країнах, серед них Україна, Франція. Болгарія, США, Канада, Грузія, Білорусь, Кувейт, Узбекистан, Китай, Туркменістан, Іспанія, Греція, Нідерланди. Після виставок у Франції її прийняли до Асоціації сучасного мистецтва міста Морестель.

петрикивка1

петрикивка2

Творчості художниці притаманні самобутність і спадкоємність кращих традицій легендарних майстрів старшого покоління. Кожен твір проникнутий різнобарв’ям природи рідного краю, який створює відчуття свята.

Як зазначає сама авторка: "Петриківка — це, напевне, одне із тих мистецтв, коли люди або проходять мимо, або завмирають у захваті. Не буває негативних відгуків. Принаймні, на моєму творчому шляху, не було такого, щоб люди негативно ставилися до петриківки. Напевне, через буйність кольорів вона несе в собі позитив. Навіть в самих картинах і кольорах закодовані щастя, мир і сім’я. Я завжди кажу, що петриківка — це в нас щось найкраще."

петрикивка4петрикивка3

03.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *