Імпресіоністичні картини картини американського художника Роберта Вонноха

Роберт Воннох (Robert William Vonnoh, 17.09.1858 - 1933) - американський художник, один з перших, хто почав переймати французький імпресіонізм.

Роберт Воннох народився в штаті Коннектикут (місто Хартфорд), ще в молодшому віці переїхав до Бостона. Він навчався живопису в Boston's Massachusetts Normal Art School (зараз це Massachusetts College of Art) протягом чотирьох років до 1879 р і два роки по тому вирушив у Париж для навчання в Académie Julian. Він повернувся в Бостон в 1883 р, але через чотири роки надовго відправився до Франції. Роберт Воннох жив в Мрій-сюр-Луан, де знаходилася велика «колонія» художників; тут він почав писати свої пейзажі, переймаючи прийоми французьких імпресіоністів.

маки

У 1890 р він пише свою найвідомішу роботу «In Flanders Field». На картині яскравими плямами виділені червоні маки, на передньому плані сидить молода жінка і неквапливо вибирає квітка, на задньому плані - 2 фігури. Ця картина вважається найбільш амбітною роботою Вонноха, але вона не продавалася до 1919 р (її придбав Джозеф Батлер для The Butler Institute of American Art в штаті Огайо (місто Янгстоун).

маки2

Воннох повернувся в Бостон в 1891 р, але незабаром вступив на роботу на посаді викладача в Pennsylvania Academy of the Fine Arts в Філадельфії, де він пробув до середини 1890-х рр. (після 1918 року він знову викладав там протягом декількох років ). у 1906р Воннох став членом National Academy of Design. Згодом він жив в основному в Нью- орке, періодично виїжджаючи до Франції і в Олд-Лайм (штат Коннектикут). Протягом літа він малював пейзажі, а взимку - портрети. З середини 1920-х художник мало малював через погіршення зору. Роберт Воннох помер в 1833 р в Ніцці (Франція).

маки3

13.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *