Художник Кріс Куксі переносить глядачів в загублений світ давніх цивілізацій

В роботах американського художника Кріса Кукса простежуться фантастичний реалізм. Оскільки автор спеціалізується на створенні складних художніх інсталяцій, то багато його робіт характеризують, як " хаотичну міфологічну реальність та філігранне відтворення образів загублених  цивілізацій, божеств та руїн", які перебувають, в лише їм властивій гармонії . Ukraine Art News підготували серію робіт митця, які показують справжню художню майстерність Кріса.

Capricorn-Rising-by-Kris-Kuksi


Народившись 2 березня 1973 року в Міссурі, своє дитинство художник провів у Канзасі в багатодітній родині без батька. Відкрита місцевість, рідкісні дерева, вітчими, які зловживали алкоголем - все це влинуло на індивідуальність митця, розвиток його уяви та інтроверсійне мислення.
На думку Кріса гротеск є чимось незвичним та особливим. У зрілому віці його мистецтво розквітло як прорив особистої свободи від негативу, який він пережив в юності.

Exoneration-by-Kris-Kuksi


Незабаром він відкрив свою нелюбов до типової та популярної культури американського життя і відчував, що він завжди належав до «Старого світу».
У власному роздумі він відчуває, що більша частина людства у світі сьогодні є досить нестійкою і в основному керується жадібністю та матеріалізмом.
Він сподівається, що його мистецтво знайде свою аудиторію і зіграє важливу роль в усвідомленні помилковості людини.

De-Evolution-by-Kris-Kuksi

Його роботи отримали декілька нагород і призів, і були представлені на понад 100 виставках по всьому світу, а також представлені в міжнародних художніх журналах та виданнях.

Ukraine Art News рекомендує:

Режисер Любомир Левицький у Голлівуді: українці продовжують підкорювати Америку

Вкус звезд: кто из художников изображал шампанское на своих картинах

04.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *