Художник Джефф Нішінака створює вишукані скульптури з паперу

Джефф Нішінака (Jeff Nishinaka) ріже і мне папір із завидною майстерністю, створюючи вишукані паперові скульптури. 52-річний ілюстратор і скульптор з Лос-Анджелеса створює свої роботи з 1982 року.

На створення йде від трьох днів до чотирьох місяців. Ці роботи з великою кількістю дрібних деталей варіюються від 20 см до 6 метрів у висоту і ширину.

Джефф працює художником і за свою кар'єру створив вже сотні паперових скульптур. «Я використовую дуже прості інструменти: щипці, механічний олівець, зубочистки, ножі, матрицю для висікання, лекало і трикутники і невеликий закруглений дерев'яний штифт», - говорить Джефф.

нишинак1нишинак4

Роботи мають ефект 3D завдяки кільком шарам паперу і невластивому висвітлення. Художник використовує папір з 100% бавовни, щоб вона не жовтіло з роками.

«Все починається з ідеї, потім роблю дослідження, а вже потім працюю над чорновими кресленнями. Після цього я вдосконалюю начерки, потім малюю остаточний варіант олівцем на скульптурі. Кінцевий малюнок являє собою синьку для скульптури. Малюнок «ламається» на індивідуальні шматочки і переноситься на задню сторону паперу. Потім шматочки вирізують, чистять, надають форму і склеюють. Це дуже довгий і трудомісткий процес ».

нишинак2

«Найбільшу інсталяцію я робив для готелю« ANA Hotel »в Токіо, - говорить Джефф. - Це було дерево з птахами, травою і рибами. Вся скульптура була близько 6 метрів у висоту, 6 метрів в ширину і 3 метри в глибину.

нишинак3

15.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *