Художній проект про «Тонкі матерії» вперше покажуть у Києві

20 липня о 19.00 у столичному ЦУМ (Хрещатик, 38, 7 поверх) відбудеться відкриття персонального проекту львів’янки Василини Буряник «Тонкі матерії», де авторка відкриє глядачеві світ міфічних істот, чудернацьких тварин та фантазійних рослин.

«Присутність міфічних істот в образотворчому мистецтві є індикатором духовності, спорідненості у стосунках людини та дикої природи. Зникнення таких персонажів зі світу мистецтва може означати трансформацію взаємин між сучасною людиною та природою у бік прагматичний, споживацький та навіть – руйнівний», – розповідає Василина Буряник.

Це перший проект, який художниця покажу у столиці. Представлені твори мистецтва є рефлексією творчих пошуків авторки протягом багатьох років. Панно виконані з синтетичних та натуральних тканин методами пришивання в прикріп, а також пропалювання та спеціального друку на тканині.

Експозиція концептуальних робіт на текстилі, створення кожної з яких займає кілька місяців, стане унікальним явищем в українському виставковому арт-просторі.

«Ми тішимося з того, що українське сучасне мистецтво набуває різних форм. Роботи Василини, створені за допомогою складних технік і матеріалів, – яскравий тому приклад. Зазвичай текстиль у мистецтві асоціюється з гобеленами та традиційною вишивкою, художниця ж створює «класичне» концептуальне мистецтво. Полотна авторки – метаморфічні та фантазійні, образи ефемерні та невловимі», – коментує директор Sky Art Foundation Юлія Островська.

Виставка триватиме до 20 серпня, вхід для усіх охочих – вільний. Організатор заходу – Sky Art Foundation. Партнери – ЦУМ та Business Gallery Ukraine.

18.07.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *