Французький художник Марк Алланте створює незвичайні образи на своїх полотнах

Кожному художнику, якого хоч раз в житті довелося зіткнутися з такою фарбою, як акварель, достеменно відомо, що вона живе власним життям і самостійно приймає рішення - в якому напрямку їй текти. Тому приходить момент, коли художник розуміє, найкраще нею виходить малювати в дощ, або просто під бризками води, нехай навіть поливальної машини. Таким чином виходять радісні і весняні картини - адже фарба вільно і незалежно розтікається куди хоче, самостійно формуючи несподівані образи і непередбачувані настрою. Французький художник Марк Алланте (Marc Allante) повністю присвятив себе подібного способу малювання.

В наші дні Марк живе і працює в Китаї, що істотно відбилося в його творчості. Саме намагаються Висхідного сонця дарує художнику справжні крила, отже, і його роботи згодом виходять наповненими простором. Розбризкана на папері фарба створює підтекст і сюжет майбутнього зображення, а Марк Алланте потім завершує її роботу чорнилом.

алланте1алланте2

Чіткі і чорні силуети контрастують c різнокольоровими бризками. Ніби якір, який закинув корабель в феєрично - кольоровий простір. Нехай їм милуватимуться люди - адже скоро він зірветься у вільне плавання, гнаний тільки легким наполегливим вітром, який дме в бік моря.

алланте3

Художник, що малює дощ - Марк Алланте самоучка, він не отримав спеціальної освіти ні на батьківщині, ні в Китаї. Але світу сучасного мистецтва це все одно - головне, що він по-справжньому закоханий у живопис і володіє унікальним і оригінальним стилем. Але ще важливіше те, що його картини подобаються людям. Найбільше тим, які закохані в свободу, так само як і він.

22.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *