Facebook перевірить свої алгоритми після блокування реклами з картиною Пікассо

Facebook запустив перевірку своєї політики цензури після того, як автоматичні алгоритми штучного інтелекту соціальної мережі наклали заборону на рекламу канадського музею, в якій був використаний образ картини Пабло Пікассо.

Музей мистецтв в Монреалі рекламував в соціальній мережі виставку іспанських художників і використовував в оголошенні роботу Пікассо, на якій зображений абстрактний образ оголеної жінки. Штучний інтелект розпізнав в рекламі жіночі груди і заблокував зображення, в зв’язку з чим музей був змушений зв’язатися з представництвом Facebook для з’ясування обставин. Як розповіли представники музею, таке ж зображення публікувалося як у пресі, так і на телебаченні.

У відповідь Facebook заявив, що компанія почала перегляд своєї політики по відношенню до подібних картин, які використовуються в рекламі, а також соціальна мережа закликала музеї та інші установи повідомляти про подібні інциденти. На даний момент правила компанії блокують використання образу оголених людей в своїх оголошеннях.

13.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *