Відбиток країни: Ед Файрберн створює портрети на масштабних мапах

Як тільки не малюють портрети митці сучасного мистецтва. Одні це роблять за допомогою простих олівців, масляних фарб, винних плям, на корі деревини або креативу з різного сміття, інші ж на стінах споруд подібно спритним скульпторам стрит-арт арени, крейдою на асфальті або створюють портрети з цвяхів... Британський художник Ед Файрберн створює географічні портрети безпосередньо на карті світу. 

Критики вважають, що творчість британського художника нагадує малюнки за номерами, коли дитина малює згідно з інструкцією по заздалегідь визначеним цифрам, проте абсолютно очевидним є той факт, що його картографічний арт-проект набагато складніше й оригінальніше. Починаючи роботу, він як професійний скульптор у шматку необтесаного граніту передбачає контури майбутнього статуї. У топографічні й географічні карти автор інтегрує людські портрети. За допомогою цього, картина світу набуває нових барв, стаючи нарешті справжнім витвором мистецтва.



Багаторічний досвід, талант, просторову уяву, посидючість і вроджена цілеспрямованість - ключові фактори, посприяли тому, щоб малюнки олівцем і ручкою Еда Файрберна відрізнялися філігранними елементами. Крім олівців і чорнильних ручок маестро використовує фарбу з пензликом, нерідко комбінуючи ці інструменти між собою. Цікаво і те, як створює свої шедеври британець. Спочатку працює штрихами, заповнюючи в такий спосіб основу географічного портрета, потім стежить за тим, щоб відтінок наносяться кольорів не розходився із загальною колірною гамою, яка фігурує на окремо взятій географічній карті.

23.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *