Довгоочікувані книжки, які повинен прочитати кожен

Щорічний переполох навколо книжкових ярмарок і магазинів підтверджує лише те, що "Книга - найкращий спосіб гарно провести час". Всупереч технологічним винаходам, книга залишиться з людством назавжди. Гортаючи сторінки, читач буквально потрапляє в історію письменника. Інколи ми можемо настільки захопитися, що витратимо весь день аби дізнатися як закінчаться романтичні стосунки Жанетт чи пригоди Енжера. Пропонуємо Вам декілька гарних книжок, які заполонять серце. 

Класик фантастичної дитячої літератури Філіп Пулман створює блискучі світи, з яких неможливо вийти, не вивчивши їх буквально на одному диханні. «Прекрасна дикунка» - приквел до його трилогії «Темні початки». У цій книзі історія розглядається з альтернативної точки зору, і десь в період вікторіанської Англії вся Європа пішла зовсім іншим, пульманівськім шляхом. Звичайний 11-річний хлопчик Малкольм Полстед живе недалеко від Оксфорда, на березі Темзи, спілкується з найрозумнішими, яких можна знайти там поруч і планує врятувати світ від тоталітарно-клерикальної диктатури лиходія. Класичний світ британського письменника фантаста, вирощеного на міфах про фей і темних лісах зі світлими галявинами, скажете ви. Так і є, і Пулман - як і завжди - блискуче передає цей код своїм дорослим читачам.

Улюблена письменниця Джуліана Барнса, індіанка Арундаті Рой, витримала 20-річну паузу в творчості, перш ніж написала свою другу книгу «Міністерство вдачі». За час після виходу зазначеної Букером книги «Бог дрібниць» вона встигла побувати ультралівою громадянською активісткою, журналістом, різким критиком американського, індійського ладу та політики. Написати «Міністерство вдачі» її змусив близький друг, лауреат Букерівської премії 1972 Джон Берджер. Багато британських видання відзначають, що друга книга Арундаті Рой ще багатовимірніша.

Продовження давнього став легендарний нон-фікшен про появу суспільства Homo Sapiens «Sapiens: Коротка історія людства» від ізраїльського історика-медієвіста Юваль Ной Харари. У другій частині - «Homo Deus» - вчений міркує про принципи, на яких будується сучасне суспільство, про чергові епохи, про те, що буде далі з людством. До XXI століття люди керувалися найпростішими релігійними та моральними постулатами для будівництва щасливого життя, пише Харари. Що буде, якщо раптом людству вдасться стати щасливим або досягти безсмертя? Наскільки довго тоді людина зможе існувати і як маленький індивідуум, і як величезна безформна маса?

14.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *