Девід Хокні може стати найдорожчим художником

Британський 81-річний художник Девід Хокні, який пише насичені пейзажі та портрети має всі шанси стати найдорожчим художником у світі ще при житті. В цьому році одну з найвідоміших його робіт планують виставити на аукціон, яка за словами аукціонних експертів, може бути продана за рекордну ціну, серед існуючих сьогодні живих художників.

Мова йде про роботу Девіда Хокні «Басейн з двома фігурами», яку він написав в 1971 році. Зараз полотно знаходиться у колекції британського мільярдера Джо Левіса. За інформацію Bloomberg бізнесмен, чиї статки становлять $ 5,5 млрд планує продати картину на аукціоні неменше ніж за $ 80 млн. Зараз видуться перемовини, який саме аукціон виставить її на відкриті торги –це може бути Christie’s, Sotheby’s або Phillip’s.

Якщо знайдеться покупець, який готовий буде витратити цю суму то Девід Хокні стане найдорожчим художником ще під час свого життя. Зараз такий рекорд належить американському поп-арт художнику Джеффу Кунсу. У 2013 році його надувного собаку «Orange Balloon Dog» було продано на Christiе’s за $58,4 млн. А особистий рекорд для найдорожчої роботи Хокні належить картині «Шосе Тихоокеанського узбережжя і Санта-Моніка» 1990, вона була продана за $ 28,5 млн.

На думку аналітиків британські мільярдери готові інвестувати в творчість Хокні. Тим самим планують поступово виводити свого співвітчизника до списку найдорожчих митців світу.

13.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *