Даніелла Клаф створює мальовничі обкладинки для книжок

Південноафриканська художниця Даніелла Клаф (Danielle Clough) для обкладинки нового видання книги Queer Africa II створила мініатюрні портрети, вишиті яскравими кольоровими нитками. Технологічний процес включає кілька етапів і нестандартних методів. 



"Сама чудова частина процесу полягала у пошуку і знайомстві з людьми, чиї цінності збігалися з книгою. Вишивання портретів виявилося досить інтимним і чарівним досвідом", - поділилася художниця.
На основі монохромних фотографій майстриня викликає до життя характерні особи, змінені м'якою нитяною текстурою у кольорах пурпура, лайма і бірюзи. Дівчина знімає об'єкти й створює чорно-білі фотографії як посилання. Це дає спеціалісту можливість досліджувати колір без зумовленого напрямку.



Книга, для якої були виконані мініатюрні портрети, являє собою збірник оповідань про різноманітні прояви любові на африканському континенті. У коротких розповідях багато гумору і серйозних роздумів. Практика вишивки дозволяє незвичайним способом провести концептуальні паралелі між переплетеннями стібків і перипетіями життя героїв. Багатошаровість - метафора неоднозначності відносин навіть між найближчими людьми. Для Даніелли рукоділля спочатку було просто хобі. В даний час це основний напрямок її художніх інтересів.

13.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *