Чому Джона Грімшоу вважали "сутінковим" художником

Джона Еткінсона Грімшоу називали "сутінковим" художником через любов до зображення міських пейзажів у вечірній та нічний час. У живописця прекрасно виходило зображати світло місяця, яке пробивалося через дим туману.  Саме картини Грімшоу сформували образ типового похмурого міста вікторіанської епохи

Джон Аткінсон Грімшоу (John Atkinson Grimshaw) з'явився на світ у сім'ї відставного поліцейського. Батько мріяв, щоб син пішов по його стопах, але той мріяв бути художником. Джон все-таки вступив на службу клерком. але через 9 років зрозумів, що його покликання - живопис. Він залишив колишню роботу, чим дуже розчарував батьків. 

гримшоу 1

гримшоу 2

Все ж таки, Грімшоу здобув славу художника. В 1865 році його роботи купляли настільки успішно, що живописець зміг дозволити собі купити дім у престижнішому районі та переселитися туди зі своєю сім'єю. А ще через 5 років Грімшоу взагалі купив собі заміський будинок XVII  століття. 

гримшоу 6

Ранні картини Джона Аткінсона Грімшоу були написані під впливом прерфаелістів.: чітка манера виконання, ретельно прописаний сюжет. З часом у художника з'явився власний стиль та з'явилася улюблена тематика - міські пейзажі у сутінках. Грімшоу зображав вулиці та набережні Лондона, Глазго, Ліверпуля, Гуля. Художник віртуозно прописував світло місяця чи газових ліхтарів, які пробивалися через дим туману.

гримшоу

Ukraine Art News рекомендує:

НЕРЕАЛЬНА ДІЙСНІСТЬ НА ПОЛОТНАХ ХЮСЕЙНА ШАХІНА НІКОГО НЕ ЗАЛИШИТЬ БАЙДУЖИМ

ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ КАРТИНЫ МЕЛИНДЫ МАТЯШ "РАСКРЫВАЮТ" ВНУТРЕННИЕ ЧУВСТВА ЧЕЛОВЕКА

 

 

 

 

 

 

19.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *