Британські митці проведуть дегустацію хліба на Беcсарабському ринку

На столичному Беcсарабському ринку стартує проект «За права землі не бути виснаженою», який представить дует художників з Лондона Cooking Sections.

Як повідомляють у PinchukArtCentre, він відбудеться у межах виставки номінантів на премію Future Generation Art Prize 2019, яка відкриється 9 лютого.

“У фокусі першого обговорення – Голодомор 1932–1933 років в Україні, і зокрема – функції Бесcарабського ринку в той час. Окрім того, піде мова про кліматичні зміни, виникнення нових пір року, вплив людини на довкілля та нав'язливу ідею нескінченного підвищення родючості ґрунту”, – йдеться у повідомленні.

Учасниками дискусії стануть історик Георгій Касьянов і учасники Cooking Sections – Деніел Фернандес Паскаль і Алон Швабе.

Їхній проект «За права землі не бути виснаженою» – це серію з шести публічних обговорень, які будуть супроводжуватись дегустацією хліба, виготовленого за рецептами художників, а також експозиція у кімнаті номер 31 підземного поверху Беcсарабського ринку.

Ця робота є частиною тривалого проекту CLIMAVORE, який має на меті стимулювати суспільне обговорення актуальної екологічної ситуації в Україні. Художники акцентують на стані українських ґрунтів та режимі їхньої експлуатації. Залучивши до свого дослідження спеціалістів та науковців з різних галузей, учасники Cooking Sections проаналізували історичні, біологічні, правові, сільськогосподарські стратегії у використанні ґрунтів та розробили на базі дослідження низку тематичних дискусій.

Перша дискусія проекту відбудеться 9 лютого о 15:00 у кімнаті № 31, що на підземному поверсі Бессарабського ринку. Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією.

Фото: Assemble Papers

08.02.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *