Бостонський музей мистецтв отримає в подарунок 113 картин провідних майстрів голландського живопису

По-королівськи щедрий подарунок зроблять Музею мистецтв в Бостоні приватні колекціонери Роуз-Марі та Ейк ван Оттерлоо, а також Сюзан та Метью Уезерби. Вона пожертвують 113 картин Золотого століття Голандії, в тому числі - роботи Рембрандта, Антоніса ван Дейка, Яна Брейшеля Сетршого, Герріта Доу та ще більше 70 живописців. 

Окрім цього меценати планують надати інституту велику бібліотеку та профінансувати створення першого в США Центру голандського мистецтва.

Роботи чудово збереглися та демонструють весь різновид жанрів, якими славилася Голандська республіка в XVII столітті - будь то портрети Рембрандта Харменса ван Рейна, гумористичні  жанрові сцени Яна Стена, поетичні ландшафти Якоба ван Рейсдала та атмосферні мариністичні роботи Вільяма ван де Вельде Молодшого, розкішні натюрморти Яна Давідса де Хема, міські пейзажі та інтер'єри.  До числа фламандських картин входять ескізи Пітераа Пауля Рубенса, портрети Антоніса ван Дейка, квіткові інсталяції Амброзіуса Босхарта Старшого та пейзажі Яна Брейгеля Старшого.

Головим подарунком стане "Портрет Алтьє Айленбург" Рембрандта ван Рейна, який продали  в 2000 році на аукціоні  Christie’s  за 19,8 млн фунтів стерлінгів. Він знаходиться майже в ідеальному стані та демонструє тонке накладання чорних тонів на чорні, а також віртуозне володіння пензлем.

голандское искусство рембрандт

Також до зібрання увійде живописний "Зимовий пейзаж поблизу села" Хендріка Аверкампа. Він відображає чоловіків, жінок та дітей, які катаються на ковзанах, а також риболовів та гравців в гольф на льоді. Картина нагадує дуже холодні європейські зими на початку XVII століття - епоху, відому як "малий льодовий період".

голандское искусство зима

Ukraine Art News рекомендує:

"ЧЕРНОЕ" ИСКУССТВО ШОНА ЛИКА "ПРЕВРАЩАЕТ" ТРАДИЦИОННОЕ ИСКУССТВО В НОВЫЙ ОРИГИНАЛЬНЫЙ СТИЛЬ

 

 

13.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *