«Ательєнормально» створили календар на 2023–2024 роки

Учасники майстерні «Ательєнормально», у якій працюють художники із синдромом Дауна, створили календар на 2023–2024 роки. Проєкт складається з набору листівок із репродукціями робіт про тіло, а ключовими словами в календарі є «ар-брют», «еротика», «сексуальність» і «світовідчуття».

Робота над еротичним календарем розпочалась ще 2021 році, зазначає Катя Лібкінд. Проєкт містить роботи Валентина Радченка, Ані Сапон, Олександра Стешенка, Жені Голубенцева та Анні Літвінової. Також до створення долучились Риба Вернер, Катя Лібкінд, Валерія Тарасенко, Тимур Ткаченко, Станіслав Туріна й Тася Шпіл.

Як зазначає Лібкінд, команда вагалась щодо доречності випуску такого календаря під час повномасштабної війни, але вирішили випустити його, оскільки «еротика, любов і тіло тепер мають для нас навіть більшу силу, ніж колись». Календар надрукували за підтримки ініціативи Jewish-Ukrainuan socail initiative («Єврейсько-українська соціальна ініціатива») та спільноти ua.outsider.art.

Зазначається, що всі зібрані кошти будуть спрямовані на організацію та підтримку художньої діяльності людей із ментальною інвалідністю, створення інклюзивних можливостей для творчої самореалізації, підвищення обізнаності суспільства про мистецтво «аутсайдерів», реалізацію волонтерських ініціатив, що дозволяють людям з інвалідністю долучатися до підтримки ЗСУ.

 

27.03.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *