Американському фотографу вдалося «спіймати хвилі туману»

Американський фотограф Нік Штайнберг протягом останніх восьми років полюбляє туман в околицях Сан-Франциско, він його буквально зачарував, це природне явище повністю захопило його і дуже сильно вплинуло на його творчість.

Перш ніж почати зйомки Штайнберг ретельно готується до них, перевіряє камери вуличного спостереження, дані із супутників і різні погодні прогнози, щоб знати, де спустився туман, щоб можна було швидко під’їхати і почати знімати. Більш того, у фотографа є близько 20 однодумців, які називають себе «туманоголіками» і обмінюються інформацією про туман, як тільки бачать його.

«Мені вдається отримати цей казковий ефект за допомогою самої камери без використання фотошопу, експериментуючи з різною швидкістю спрацьовування затвора в камері. Також я застосовую темні фільтри. Вони змушують камеру вважати, що зараз ніч, через що вона уповільнює спрацьовування затвора. Роблячи це, я можу отримати ефект гладкості. Іноді я знімаю з витримкою по дві хвилини, в залежності від швидкості руху. Знімати туман — це дослідження. Потрібно багато терпіння, підготовки і знань, щоб зловити його. В кінцевому підсумку гонитва завжди того варто, і види з гори Тамалпаіс, де проходили зйомки — дійсно казкові!», — розповідає фотограф Нік Штайнберг.

01.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *