Американець обміняв шедевр мистецтва на наркотики

Викрадену роботу британського художника Стенлі Спенсера виявили в лондонській квартирі наркодилера. Поліція знайшла картину Cookham from Englefield під ліжком передбачуваного злочинця. Вона була завалена мішками з 3 кілограмами кокаїну і пакетами з таблетками екстазу.

«Спенсер - один з наших найбільш визнаних художників і справжній майстер XX століття. Чудово, що все добре закінчилося, і картина повернулася до законних власників », - поділився міністр культури Майкл Елліс. Відомо, що пейзаж був викрадений з галереї Стенлі Спенсера ще у 2012 році. На ринку мистецтв картина коштує £ 1,000,000. В музеї вона перебувала за договором на оренду. 

Поліція повідомила, що і власник, і куратори галереї були «спустошені» новинами про зникнення твору. У правоохоронних органах заявляють, що обставини, при яких робота була знайдена, підкреслюють зв'язок між крадіжками предметів культурної спадщини та глобальної кримінальної мережі. На картині Спенсер зобразив регіон, в якому народився і який надихав його протягом всього творчого шляху. Роботи художника отримали статус національного надбання, а сам він був відзначений рицарським титулом за рік до своєї смерті.

06.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *