Львівські "зірки" поставлять виставу "Казка про серце" для хворих діток

Львівські «зірки» не співатимуть і не гратимуть на своїх інструментах – на «заньківчанську» сцену 23 січня вийдуть задля діток з вадами серця. Візьмуть участь у благодійній виставі «Казка про серце».

Головному герою «Казки про серце» – 7-річному Дем’янові – важко голосно говорити. У нього насправді вада серця – гіпоплазія його лівих відділів, тобто серце недорозвинене. Мама, каже, довідалася про недугу досить пізно – на 38-му тижні вагітності. Тож по народженню сина місяць втратила, аби знайти клініку для корекції сердечка – аж у Варшаві. Бо в Україні і світі за такі операції не беруться.

«Дем’ян дуже хоче бігати зі своїми ровесниками. У нього є брат, який дуже енергійний, та Дем’ян не встигає за ним. Син обмежує сам себе в цьому спілкуванні – і це мені найбільше прикро. Тому що він хоче зі своїми ровесниками в школі на рівні бігати в доганялки чи хованки, але не встигає», –поділилася емоціями мама Дем’яна, засновниця благодійного фонду «Серце дитини» Тетяна Ящун.

Акторами казки будуть не лише діти з недугою серця чи їхні братики-сестрички, а й львівські «зірки»: Олександр Божик, до прикладу, не віртуозитиме на скрипці, а перевтілиться в Пітера Пена, співачка Оксана Муха зіграє Дюймовочку, Андріана – Снігову Королеву, а кавер-гурт «Роги» – це злісні пірати.

«Такий цікавий образ нам придумала наш режисер. Запропонувала бути в образах казкових героїв – гномів. І навіть Білосніжку серед наших дітей знайшли», – додав тенор гурту «Орфей» Любомир Кончаківський.

Вистава – мікс різних казок. Основний посил – допомогти дитині одужати.

«У казці з’являється ангел – Славця Притула, який повністю міняє ситуацію і дає віру і любов тій дитині. Віру і любов всім глядачам і те, що ситуація таки може змінитися. Що є добрі люди, які допоможуть», – розповіла режисер-постановник казки Мар'яна Фехтель.

За зібрані з квитків кошти створять сайт для благодійного фонду «Серце дитини», де батьки зможуть знайти потрібну інформацію про недуги і те, де їх лікувати.

17.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *