"Живопис є джерелом емоцій, фантазій та мрій": дивовижні полотна української художниці Єлизавети Шваб

Сучасна українська художниця Єлизавета Шваб вважає творчість є невіддільною частиною кожної людини. Тільки необхідно відчути, яка саме «творчість» у повній мірі розкриє тебе і твій потенціал. Уже потім є сенс вчитися цьому, якщо є потреба. Мисткиня не вчилася, а постійно була у творчому процесі, завдяки цьому і має прогрес. Редакція Ukraine Art News змогла поспілкуватися з цією перспективною художницею.

- Як народжуються образи Ваших картин?

Мене надихають на створення моїх особливих образів - звичайні люди. І не важливо, де я зустріну кожного із них. Це може бути на вулиці, у затишній кав’ярні чи просто побачу на фотографії… Дивлячись на людину, я концентрую увагу на рисах обличчя, намагаюся проаналізувати її настрій та характер. До речі, ще звертаю увагу на прикраси та зачіску, і, наповнюючись певними враженнями, складаю єдиний образ.

Безымянный3

Що є для Вас пріоритетним поштовхом створення нового твору?

Бажання поринути у творчість, увійти у свою зону комфорту та створити те, що принесе мені не тільки естетичне задоволення, а і неймовірну радість.

- З чого починався Ваш шлях становлення як художника?

З коментарів близьких мені людей, які акцентували увагу на тому, що це не просто хобі чи захоплення, а талант, який треба розвивати і рухатися далі, щоб у майбутньому позиціювати себе як художника.

- Як Ви вважаєте, живопис є джерелом чогось піднесеного і недосяжного чи це красиве оформлення, скажімо, того ж інтер'єру?

Особисто для мне, живопис є джерелом емоцій, фантазій та мрій. Тому йому доречно знаходитися у будь-якому місці, доповнювати інтер'єр при цьому створювати особливу атмосферу.

Безымянный-min

- Чия творчість Вас надихає? Кого з сучасників Ви цінуєте найбільше?

Мене надихає творчість Фріди Кало, Джорджії О’Кіфф, Поля Гогена та Егона Шиле, це з відомих художників. Також, дуже багато сучасних митців, за якими я стежу у мережі інтернет і кожного дня захоплююсь тим, що вони створюють.

- На Ваш погляд, у чому призначення художника? Ви малюєте для власного задоволення, або для аудиторії, яка буде захоплюватися Вашими творіннями?

На мій погляд, художник повинен збуджувати, провокувати, дарувати емоції, надихати на роздуми та бути поштовхом для дій. Спочатку я стовідсотково малювала заради задоволення. Лише згодом, проаналізувавши свою творчість, у мене виникло бажання поділитися прекрасним з іншими людьми.

- Ваші плани (задуми) на найближче майбутнє?

Конкретних планів не маю. Лише писати нові картини й поширювати свою творчість, щоб якнайбільше людей дізналися та побачили Моїх Людей (так я називаю свої картини).

Безымянный1-min


У творчості багатьох митців відчувається дух часу. Чи впливає на Вас наше «непередбачуване» століття?

Ніколи над цим питанням не замислювалася... Так, мабуть, впливає, бо Люди на моїх картинах показувають впевненість, тривогу, задумливість… Саме такі риси найчастіше я бачу в обличчях сучасних людей, яких зустрічаю кожного дня.

- Яка з минулих епох мистецтва подобається Вам найбільше і чи берете собі на озброєння деякі риси з живопису минулих століть?

За духом мені імпонує модерн та модернізм. Можу сказати одне, що багато картин надихає, але у своїх роботах я зображаю лише своє, індивідуальне, яке притаманне тільки мені та Моїм Людям.

Наша редакція бажає Єлизаветі творчої наснаги та успіхів у подальшій роботі. Щоб її картини продовжували радувати око всіх шанувальників її мистецтва

17.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *