Житель Тернопільщини Віталій Погорицький створює дивовижні композиції з мозаїки

Віталій Погорицький з селища Козова вже вісім років створює композиції з мозаїки. Всього у творчому доробку пана Віталія півсотні робіт, зокрема, мозаїчні столи, картини, панно, ікони. До дня народження дружини в подарунок виконав її портрет із дрібних плиточок. Також виготовив ікону Діви Марії з Ісусом для церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на В курсі.

Своє хобі чоловік знайшов випадково: влаштувався за оголошенням на підприємство, де облицьовував басейни. Зайшов до книгарні, щоб дізнатися більше про свою нову спеціальність, але натомість натрапив на книгу, в якій розповідалося про мистецтво мозаїки. Так і загорівся бажанням створювати щось дуже красиве і небуденне.

Спершу як матеріал чоловік використовував дріб’язок від скляної мозаїки, що залишався після робіт у басейнах. Пізніше перейшов на керамічну плитку. Віталій Погорицький каже, що завжди любив будувати, ремонтувати оселі. А художню мозаїку відкрив для себе , об’єднавши будівельні матеріали із живописом.

Зараз митець створює серію мозаїк із зображенням святих місць і всесвітньо відомих храмів. Усього буде 13 робіт, 5 з яких уже готові.

25.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *