Творчість української художниці Тетяни Яблоєд підкорила світовий арт-простір

Креативна особистість, що володіє почуттям естетики, гармонії та хорошої композиції  - це ніхто інший, як сучасна українська художниця Тетяна Яблоєд. Майстриня живе та працює у Києві, навчалася у бізнес-коледжі та у Мистецькому інституті художнього моделювання та дизайну ім. Сальвдора Далі. Спочатку вона поєднувала малювання зі своєю роботою дизайнера. Але згодом це стало її основним видом діяльності. Редакція Ukraine Art News мала можливість дізнатися більше про творчість цієї багатогранної особистості.

- У яких стилях Ви працюєте та який вплив вони мають на Вашу творчість?

Я точно знаю, що маю засіб для підняття тонусу, духу та настрою - це творчість. Обмежувати себе рамками одного стилю для мене це все одно, що із веселки прибрати один спектр кольору. Я експериментую та працюю у багатьох стилях живопису. 

яблое

- Що Ви найбільше любите зображати на своїх полотнах?

Я люблю картини, після яких ти йдеш зі студії із почуттям внутрішнього щастя та спокою. І абсолютно байдуже, що ти зображав у своїх картинах, важливо - як ти це робив. 

-  Кого із сучасних українських художників ви вважаєте достойними звання «майстер живопису»?

Важко назвати конкретне прізвище. Я можу знайти десятки особистостей, які є достатньо знаковими для мене. Які здатні підбадьорити уяву і за творчістю яких я із цікавістю спостерігаю. 

- Яку роботу в своїй творчості вважаєте знаковою?

Безперечно, в мене улюблені всі картини. І по завершенню роботи із кожною з них я відчуваю гарний післясмак. До речі, глядачу це завжди добре видно. 

яблоед

 - На вашу думку, у чому критерій успішності?

Я впевнена, що критерій може бути тільки один - робота над собою. Це праця і ми все життя працюємо над тим, щоб розвиватися як особистості.

-  Що ви хочете донести людям через своє мистецтво?

Можливість вести діалог один з одним та із самим собою.

яблоед1

- Ви організовували виставку своїх робіт  в Україні чи закордоном чи, можливо, плануєте?

Я дорожу своєю професією художника. Вона чудова тим, що кожен день у мене на горизонті все нові й нові люди, нові країни, в які приїжджаєш не тільки як турист, а як представник мистецтва. Особисто я вже приймала участь у міжнародних виставках - у Майямі, Англії, Італії та Турречині. А також у міжнародній виставці та змаганні Contemporary Arts Ukrainian Art Week, де зайняла перше місце у категоріях «Абстракція» та «Анімалістичний живопис».

 - Кого зі своїх близьких, можливо знайомих, ви вважаєте своїм учителем?

Мені пощастило із вчителем - це Василій Ходаковський. Він прихильник класичної школи, я ж відкрита до всього нового, тому ця співпраця відкриває для нас все нові й нові горизонти. Ми дуже добре розуміємо одне одного і я дуже радію, коли у нього з’являється нове дихання у кар’єрі та творчості, а він в свою чергу радіє за мене. 

яблоед3

 - Для того, щоб творити вам потрібна повна тиша та самотність, чи навпаки?

Мене дуже заряджає музика.

- Які у вас плани на майбутнє та що ви порадите художникам-початківцям?

Мої плани - викладатися на 100 відсотків і ніколи не зупинятися на досягнутому. За новими ідеями заглядати не у гугл, а у середину себе і прислухатися, що підказує серце. Головне - щоб тобі самому було добре від своєї творчості. Тоді і твоя позитивна енергетика передасться через твої роботи.

яблоед5

Редакція Ukraine Art News бажає Тетяні натхнення та успіхів у підкоренні нових творчих вершин.

Ukraine Art News рекомендує:

"В СВОИ КАРТИНЫ МНЕ ВСЕГДА ХОЧЕТСЯ ДОБАВИТЬ НЕМНОГО МИСТИКИ И ВОЛШЕБСТВА": ЯРКИЕ И ЗАГАДОЧНЫЕ КАРТИНЫ УКРАИНКИ КСЕНИИ БОБЧЕНКО

ОТГОЛОСКИ ПСИХОЛОГИИ В ОРИГИНАЛЬНЫХ ФОТОГРАФИЯХ ХУДОЖНИКА РАЛУКА КАРАГЕА

 

 

 

 

 

26.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *