Скульптури американського майстра "повертають" в античність

Чи замислювалися ви колись, що звичайна ложка може стати частиною масштабної готичної скульптури? Попри всю абсурдність цієї ідеї, американець Кріс Кукси (Kris Kuksi) вирішив втілити її у реальність. Майстер завдяки своєму таланту і нескінченного терпіння, перетворює звичайні речі в високе мистецтво.



Кукси займається створенням скульптур з 2004 року, і одні є виключно плодом уяви художника, інші ж - вільною інтерпретацією вже існуючих творів мистецтва. Дивовижно, складовими частинами інсталяцій стають найрізноманітніші предмети: маленькі фігурки, камінчики, частини металевих конструкторів для дітей, прикраси для весільних тортів і багато іншого, які з'єднуються між собою за допомогою смоли. На створення одного такого витвору мистецтва в американського художника йде від кількох тижнів до кількох років залежно від складності роботи.

 

Подібна праця зовсім не лякає скульптора, оскільки за допомогою свого хобі він стає ближче до головної пристрасті в свого життя - світу класичного мистецтва. «Мені подобається вдихати нове життя у класичні ідеї та намагатися відтворити вигадане. Для мене життя в моїй студії - це постійне змішування стародавніх, старовинних, вінтажних речей в сучасному стилі», - поділився Кріс Кукси.

23.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *