Роберт Мікелсен створює фантастичні скульптури зі скла

Мистецтво видування скла - складний, копіткий процес. Подібна техніка підходить до першого століття до н.е., з'явилася вона в Сидоні. Цікаве мистецтво практикується і сьогодні. Найголовніше, у роботі склодувів - це точність та акуратність. Саме таку неймовірну точність демонструє Роберт Мікелсен (Robert Mickelsen).

Дивовижно, адже Робертові вдається підкорити вогонь, вітер і саме скло, яке є неоднозначним матеріалом, і водночас м'яким - податливим, і твердим, але крихким. Відомо, що скляну майстерність він освоїв у середині 70 років.



Протягом десяти років він намагався, створював і продавав свої витвори на відкритих ярмарках майстрів - ремісників. У 1987 році пройшов майстер-клас у Пола Стенкарда (Paul Stankard), який розкрив йому очі на можливості цієї професії.



Далі Роберт припинив брати участь у ярмарках, і став потихеньку виставлятися у галереях. Відтоді його кар'єра пішла вгору, про нього дізналися, заговорили, почали впізнавати його роботи. Зараз він - один з найвидніших майстрів своєї галузі, його роботи представлені у музеях і галереях усього світу. окрім цього, Роберт пише статті - технічні та історичні на тему обробки скла.

16.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *