Піаніст-віртуоз здійснить «Політ над містом джазу» у Львові

26 квітня о 19. 00 у Львівській обласній філармонії піаніст-віртуоз Леонід Пташка у тріо з українськими метрами джазу − Ігорем Закусом (акустичний бас) та Ігорем Гнидином (барабани) запрошують здійснити «Політ над містом джазу».

Леонід Пташка захоплює свободою у музиці. Його стиль відносять до фріджазу, вільного джазу. Він поєднує етніку та імпровізації, майстерно веде по грані мейнстріму, але не втрачає індивідуальності. Під час своїх концертів Леонід Пташка веде діалог з роялем і з залом. Його виняткова емоційність вихлюпується за краї сприйняття, захоплює і допомагає зануритися в цей динамічний діалог, в цю експресивну гру. Гру, яку оцінив Карнегі-Хол і Бостонський університет, Національний музей мистецтв Лос-Анджелеса і зала ім. Чайковського, а також безлічі інших зали по всьому світу.


Музикант народився в столиці Азербайджану − Баку. Окрім фортепіано, майстерно освоїв гру на барабанах та мелодіоні. У 80-х Леонід Пташка вже був одним з найбільш виїзних радянських музикантів і серед перших побував з гастролями у США, на міжнародних конкурсах у Польщі та Литві. З початку 90-их блискучий піаніст, джазмен і композитор присвятив себе популяризації джазу в Ізраїлі. Попри те, що після переїзду довелося починати все фактично з нуля, Пташка швидко здобув не меншу любов публіки, ніж у пост-радянському просторі, де його гра збирала багатотисячні зали. Зараз щорічно музикант дає близько 200 концертів.

 

25.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *