Вулична фотографія в дусі Роберта Франка: оригінальні фото роботи Джоела Мейеровіца

Джоел Мейеровіца - визнаний геній, один з найбільш універсальних майстрів фотографії, вміє знаходити виняткові моменти в звичайних місцях і не раз змінював стиль зйомки. Колись Джоел Мейеровіца нічого не знав про фотографії. І раптом вирішив присвятити себе їй, позичив камеру, вийшов на вулиці Нью-Йорка і почав знімати. Фотографії його були чорно-білими, а в 1970-х він став знімати і в кольорі. Так фотограф не тільки почав шлях американського класика стріт-фотографії, але і сприяв розвитку кольорової фотографії в цілому. Джоел Мейеровіца - вуличний фотограф в дусі Анрі Картьє-Брессона і Роберта Франка, які надали на нього глибоке враження.

джоел3джоел2

Джоел зрадіють жанр пейзажної фотографії, на це його надихнуло творчістю Вільяма Егглстон. Так само видав основоположну книгу "Cape Cod, Cape Light". Так само його надихала творчість Роберта Франка і Гаррі Віногранда, і в результаті вийшов на улиці і створив серію знімків на чорно-білу плівку.

джоел4

Так само фотограф створив архів теракту у всесвітньо відомомку торговому центрі 11 вересня 2001 року. Він єдиний з фотографів мав необмежений доступ до місця вибуху безпосередньо після вибуху. Його роботи увійшли в книгу "Aftermath: World Trade Center Archive". Джоел Мейеровіца двічі був стипендіатом фонду Гуггенхайма.

21.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *