Найкращі традиції єврейського народу на полотнах сучасного українського художника Алекса Левіна

Алекс Левін- народився в Києві, а згодом переїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю. Майстер сучасного живопису, який відтворює на полотнах дивовижні етюди, поєднуючи в роботах ключові принципи класики і новації сучасності. 
Алекс закінчив з відзнакою Художню Академію Мистецтв. Пізніше він переїхав до Ізраїлю, де він продовжив свою кар'єру, і домігся справжнього успіху. Його роботи цінуються по всьому світу і значаться в багатьох приватних і корпоративних колекціях в Сполучених Штатах, в Ізраїлі, Франції, Італії, Україні, Швейцарії та Бельгії.
Незважаючи на порівняно юний вік (художнику трохи за 30), Алексу вдалося розвинутися в декількох напрямках. У роботах використані масло, акрил, олівець, вугілля, темпера фарби. Останнє особливо цінується через відсутність мазків - картини виконуються в оригінальній манері 16-го століття, і, крім того, цей стиль живопису знаходиться в діапазоні між сюрреалізмом і реалізмом.

люк7

люк 5

Найвідоміші серії робіт Алекса Левіна - це: "Традиція єврейської спадщини", "Spring Hill" і "Венеціанський маскарад".

Парадоксально: найбільшу популярність художник отримав, коли адміністрація Facebook видалила його сторінку - за скаргами деяких арабських користувачів соціальної мережі, які визнали зображення Єрусалима на картинах Левіна «провокаційними».

левин2

Справа в тому, що художник дозволяє собі розкіш писати місто таким, яким він його бачить, не думаючи про політкоректність. А бачить він його суто єврейським, без мечетей та інших мусульманських об'єктів. Правда, незабаром сторінку відновили на вимогу прихильників живописця: сотні людей відправляли протести в Facebook, заявляючи, що сторінка художника не містила чогось крамольного.

левин3

06.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *