Молитва українців на дивовижних полотнах Олесі Гудими

Часом кажуть, що творять нещасні люди, шукаючи в мистецтві розраду, але тернопільська художниця Олеся Гудима повністю спростовує це твердження. Вона - талановитий митець, кохана дружина і мама трьох чудових діточок.  Відомо, що саме родина надихає її на створення нових полотен, які згодом красуються в галереях. 

"Іноді до ранку засиджуюсь за мольбертом. Довго не малювати не можу, тоді з'являється занепокоєння і сум'яття в душі. А ось за час Революції Переваги я не могла намалювати жодної картини ... Навіть не хотілося дивитися на мольберт ... Всі думки були з нашими хлопцями на Майдані. А потім я почала працювати над серією «Ангели світу». Я пообіцяла, що буду малювати їх до тих пір, поки не закінчиться війна, сподіваюся, їх буде небагато ... Вже є 14 картин, 13-ма я пропустила, бо не люблю цього числа, зробила так, як ніби її не існує", - розповіла майстриня. 

Кожен з ангелів символізує певну стихію і втілює в своєму образі свободу. Для кого ця свобода? Для одних людей, які  живуть в Україні, і для інших - які мріють сюди повернутися. Головна ідея майбутніх робіт - "реальність ми творимо самі", "кожен формує світ, який навколо, за допомогою сили думки", "кожен несе відповідальність за створене, за те, що оточує".  Своїх «Ангелів світу» Ольга б дуже хотіла експонувати в святому місці, а де саме - підкаже час ...

14.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *