Ліричне відображення дійсності в чарівних картинах українця Михайла Гуйди

Його картини незмінно привертають увагу колекціонерів і любителів мистецтва на різних континентах, за його творчим шляхом уважно стежать українські мистецтвознавці та критики. Михайло Гуйда вважається найкращим портретистом України, а серед його учнів - провідні українські художники. Втім, життя відомого художника сповнене дивовижних і несподіваних подій. І одна з них тісно пов'язана з Китаєм. 

До характерних рис педагогічної методики М.Гуйди віднесемо насамперед акцентування на естетиці подачі живописного твору, яке полягає в максимально відточеній майстерній манері та ліричному зображенні дійсності. Передаючи своїм студентам секрети професіоналізму, професор направляє їх на те, щоб паралельно з міцною академічною підготовкою вони шукали художній спосіб передачі дійсності. Безумовно, більшість його учнів намагаються максимально наблизитися до художньої манери самого Михайла Гуйди, переймаючи особливості його творчого почерку.

гуйдагуйда1

Персональні виставки художника пройшли в Україні, США, Італії, Польщі, Китаї. Так, у 2010 році в Державному музеї мистецтв (м Ханчжоу, Китай) пройшла персональна виставка Михайла Євгеновича Гуйди під назвою "Зустріч в Ханчжоу - Поезія Цзяннань", а 14 травня 2013 року його виставка відкрилася в Чжецзянському музеї мистецтв (м. Тіньхуа, Китай). Художнику присвоєно звання Почесний професор Чжецзянського технологічного університету та Університету м. Ханчжоу.

гуйда4гуйда3

23.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *