Юрій Винничук розкритикував "Дизель Шоу"

Український письменник Юрій Винничук відреагував на висміювання мовних квот гумористичною студією "Дизель Шоу". Про це написав на своїй сторінці в Facebook.

В номері "Проблеми української мови: радіостанція після введення квот" пропонують уявити перший день після запровадження квот в ефірі.

"Якщо ви ще не бачили, як виглядають б**ді, які знущаються з української мови, то ось вони у всій своїй дебільній красі. В залі сидять теж не кращі представники тупорилого виду двоногих і регочуть з неймовірної дурні. І все це заквасив канал, яким керує хто? Авжеж - наш браток львівянин Богуцький. Який, перебравшись до Києва, перетворився на вентилятор лайна", - написав Юрій Винничук.

Відео датують 17 березня. За день до цього Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних засобів масової інформації". Згідно з ним, 75% телеефіру має стати україномовним.

Програма "Дизель Шоу" виходить на каналі ICTV з 15 травня 2015-го. Більшість номерів програми ведуть російською мовою. З 2014 року телеканал ICTV критикують через трансляцію на ньому російських серіалів.

21.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *