Юл Ханчас створює незвичайні портрети відомих людей

Іспанський художник українського походження Юл Ханчас, сьогодні один з тих, хто вніс факел Енді Уорхола в ХХІ століття. Його портрети маслом і акрилом, виконані в оригінальній об'ємній техніці по праву можуть вважатися новим витком розвитку поп-арту, як мистецтва.

 

Дивлячись на роботи, виникає відчуття, ніби перед тобою не картина, а вікно в інший світ, звідки його мешканець дивиться на тебе, притулившись обличчям до скла. Об'ємна техніка нанесення фарби ще більше підсилює цей ефект «живої особи». У знайомих обрисах найпопулярніших фотографій, покреслених золотими нитками й «приправлених» перлами глядачі бачать ту неповторну душу, яка постає перед нами розкритою, немов квітка.



Першими роботами автора біли портрети знаменитостей - Сальвадора Далі, Пікассо, Стіва Джобса, Елвіса Преслі та Майкла Джексона. Це була гідна серія, яка об`їхала весь світ і змусила людей затамувати подих. З дитячим захопленням дізнаєшся на полотнах Юла Ханчаса рідні обличчя Володимира Висоцького, Рінати Литвинової та, навіть, православні ікони. Саме у такі моменти починаєш розуміти, що мистецтво не «десь там», а прямо тут, живе і справжнє.

20.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *