Як Кріста Хуот "переносить" персонажів дитячих казок в "доросле" життя

Існує немало легенд та казок про те, що всі діти уміють розмовляти з тваринами та птахами, а ставши дорослими, втрачають цю спроможність. Художниця Кріста Хуот відверто віре в цю легенду, і завжди згадує при цьому своє власне дитинство, яке вона провела в таємничих лісах Британської Колумбії, виходячи з дому ще не світанку з маленькою палаткою, пакетом з їжею , книгами та іграшками, повертаючись уже тоді, коли сонце ховається за горизонт.
 
Krista_Huot_1
 
Так, в цих загадкових лісах, повних таємниць та пригод, вона любила розмовляти з тваринами та насолоджуватися густим повітрям, наповненим ароматом лісних трав, листя та хвої. Як наслідок,  спогади стануть її творчою музою, допомагаючи народжуватися незвичним, хоча і таким знайомим, сюжетам.
 
Krista_Huot_2
 
Полюбивши казки раз і назавжди, Кріста не відмовилась від них та ставши дорослою, закінчивши коледж образотворчого мистецтва та класичної анімації, і ставши на творчий шлях. Її картини наповнені народним фольклором, - у багатьох роботах Крісти неважко дізнатися знайому з дитинства казки та оповіді, адже ідеї вона черпає з улюблених книг, доповнюючи їх елементами з нового "дорослого" життя. Більш за все саме через це у персонажів казкових картин бувають такі понурі, а іноді відкрито злі очі.
 
Krista_Huot_3
 
Серед багатства фарб Кріста віддає перевагу акриловим, оскільки вони швидко сохнуть та дозволяють мазкам акуратно лягати одне на одного, але в останній час вона також використовує й інші фарби, на основі грецького горіха. Живе та працює Кріста в Монреалі, в домі, якому більше 100 років і який зі всіх сторін прикрашений старинною ковкою.
 
Krista_Huot_5
 
Дівчина дуже пишається цим фактом - напевно, старинний будинок нагадує їй ті часи, коли вона ще зовсім дитиною гуляла по старому лісі, слухаючи його захоплюючі історії. 

Ukraine Art News рекомендує:

ХУДОЖНИЦА КАРОЛИНА ЛАРСЕН СОЗДАЕТ УДИВИТЕЛЬНЫЕ "ВЯЗАНЫЕ" КАРТИНЫ

ОПТИЧНІ ІЛЮЗІЇ ЗІ СМОЛИ: ГІПЕРРЕАЛІСТИЧНІ РИБКИ ЛІЛІАН ЛІ "ОЖИВАЮТЬ" ВІД ОДНОГО ДОТИКУ

УДИВИТЕЛЬНЫЕ СКУЛЬПТУРЫ С "СЕКРЕТИКАМИ" ХИРОТОШИ ИТО ПРИВЛЕКАЮТ ВНИМАНИЕ ЛЮБИТЕЛЕЙ ЗАГАДОК

 

11.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *