Фотороботи в стилі етно Світлани Лисцевої відтворюють красу української жінки

Фотографії в стилі Етно завжди були популярними на теренах нашої держави. Тому ще 5 років тому українка Світлана Лисцева обрала для себе професію фотографа і зараз уже не уявляє свого життя без ETNOфотосесії. І так, з легкої поради свого чоловіка вона зайнялася улюбленою справою і в результаті створила власний проект «ETNOфотосесії by Svitlana Lysceva». 
Світлана розпочала свій творчий шлях разом з подругою-майстринею Іриною Шкоропад, яка займається виготовленням валяних прикрас та речей. Подруга допомогла їй познайомитися з колекціонерами Роксоланою та Олесем Гривул, у яких фотограф і бере одяг для створення своїх робіт.

світлана лисцева 4

Рідні підтримують Світлану, за що їм вона дуже вдячна. «Чоловік сміється, що в нас пів квартири займають мої ETNOфотосесії – тримаю реквізит для роботи» - зазначає фотограф.
Ще Світлана просто в захваті від старовинних прикрас. Вона вважає їх невіддільною частиною українського строю (Ред. Стрій – українське народне вбрання). Для своїх фотосесій автор використовує переважно авторські намиста та віночки, які стилізовані під автентичні.
«Зараз існує багато чудових фото- та відеопроектів, які присвячені старовинному українському вбранню. Але в них приймаюсь участь або зірки, або професійні моделі. Мені ж хотілось зробити те саме, але для всіх бажаючих» - зазначає Світлана. Основна причина успіху майстрині в тому, що вона в захваті від українського вбрання, захоплюється його вишуканістю та неймовірними образами, які можна створити за допомогою нього.
У планах фотографа створювати ще красивіші образи. Для цього вона шукає для співпраці майстринь, які займаються виготовленням різноманітних прикрас та віночків в українському стилі.

світлана лисцева 2

«Я планую розширювати географію ETNOфотосесій. Оскільки часто звертаються люди з інших міст, а особливо з Києва. Але возити з собою стільки речей проблематично. Тому шукаю колекціонерів у різних містах України, які готові надавати речі для ETNOфотосесій. Дуже цікавлять майстерні, які займаються реплікою автентичного одягу. Зі всіма буду дуже рада співпрацювати та створювати українську красу» - говорить Світлана
Фотохудожницю часто надихають старі світлини. Вона любить роздивлятися людей, у чому вони одягнені, які намиста у жінок, як зав’язана хустина або як причесані дівчата. Це допомагає їй під час створення образу. Майстер намагається дотримуватись певних канонів, щоб на світлинах все виглядало гармонійно та красиво. Тому дуже прискіпливо ставиться до процесу підготовки.

CU2A0771-3 (1)

«Кожному створюємо індивідуальний образ. Так і фотографувати цікавіше і, знаєте, я переконалась, що український стрій пасує усім українкам. Вони змінюються на очах. А емоції від перевтілення у дівчат просто зашкалюють. Хочу, щоб люди відчули та зрозуміли різницю між сучасними вишиванками та сорочками, які створювали наші прабабусі… Я інколи вдивляюсь у ті малесенькі хрестики (а вони бувають розміром 1 мм., яких здається мільйон на сорочці, у дрібні мережки… і не розумію, як жінка 100 років назад, маючи з десяток дітей, тяжко працюючи в полі та по господарству, мала сили та натхнення вишивати. І не просто вишивати, а створювати справжні витвори мистецтва.» - із захватом розповідає фотограф.

світлана лисцева

Вона переважно фотографує дітей, жінок та дівчат, вікових обмежень немає. Найстарші, кого доводилось фотографувати, була сімейна пара – жінка 82 роки та чоловік 86 років, світлини, за словами майстра, вийшли чудові.
Переглянути роботи та замовити ETNOфотосесію можна на сторінках в соцмережах:
www.facebook.com/etnofotka/
www.instagram.com/etnophoto_by_svitlanalysceva/

Ukraine Art News рекомендує:

КОНКУРС ЖИВОПИСУ "СРІБНИЙ МОЛЬБЕРТ" СТАРТУВАВ В УЖГОРОДІ

"ПОДВОДНЫЕ" КАРТИНЫ ПЭТСИ МАКАРТУРА ПРИВЛЕКАЮТ СВОЕЙ ЭНЕРГЕТИКОЙ

11.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *