Фільм про Джамалу скоро в прокаті

"Джамала уособлює успішну жінку, яка не зупиняється. Про неї мало що відомо. Вона порядна, не помічена в скандалах", - каже на прем'єрі документального фільму "Джамала.UA" продюсер картини Олег Фіалко. 13 квітня стрічка виходить в український прокат.

"Ми одразу казали, що Джамала переможе на Євробаченні. Тоді навіть її продюсер Ігор Тарнавський усміхався і говорив: "Нам би в сімку потрапити". Вони сподівалися, вірили, але були сумніви. Ми пояснювали, що її пісня незвична. А за досвідом попередніх Євробачень це спрацьовує. І ми не помилилися. Але справа була не в тому, чи посяде перше місце Джамала. Вона і без перемоги заслуговує, щоб про неї зняли кінопортрет. Це незвичайна жінка, з масою нюансів, власними поглядами, дуже яскрава особистість. Бюджет фільму - 40 тисяч доларів. Більшу частину коштів дав інвестор з Німеччини. Запропонував зняти документалку не про укранські проблеми, а дати позитивний сигнал з нашої країни. Він закоханий в Україну. Дуже любить Київ", - продовжує Олег Фіалко.

Знімальна груп була зі співачкою на гастролях, стежила за підготовкою до Євробачення, знімала концерти. На Євробачення не їздили, показали, як у київському кафе за неї вболівали фанати.

"Домовилися про зйомки з її продюсером, за умови, що Джамала не контролюватиме процес. У фільм увійшли сцени її життя, спілкування з групою, продюсером, гримерами. А також музичні номери, виступи, репетиції. Це чистий бекстейдж. Почали знімати в лютому, коли був український тур перед Євробаченням. Потім підготовку до конкурсу. Завершили влітку. Політику залишили за кадром", - розповідає режисерка Анна Акулевич.

"Був момент, коли Джамала приїхала до продюсера Ігоря, а він сказав їй не те місце зустрічі. Півгодини добиралася, обурювалася, що зламав графік. У нас двічі змінювалася концепція. Була історія з трьома лініями – про проблеми України, фаната, який слідкує за співачкою і, звісно, Джамала. Залишили чисту Джамалу. На зйомки вона реагувала спокійно. Є моменти, які не дозволялося знімати – перед виступом Джамала молиться. Вона всіх просить вийти з кімнати. Під час зйомок Джамала розкрилася – ми побачили, як вона живе, створює музику, контактує з іншими. Я її дуже поважаю, щаслива, що саме такі люди стають героями в Україні. Джамала знає власну історію, і для мене, як людини, небайдужої до майбутнього країни, хочеться, щоб всі українці поважали так само власне коріння".

08.04.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *